Gå til hovedindhold
112

26-årig chokolade-røver dømt: Stjal og truede med at slå ihjel

17-01-2019 KL. 10:29
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

En 26-årig mand fra Skive er blevet idømt en behandlingsdom.

Det vurderede retten i Viborg for nylig.

- Der er blevet lavet en mentalundersøgelse af ham, som viser, at han ikke er i stand til at modtage en straf, siger anklager Alexander Stürup Korup fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Behandlingsdommen sker på baggrund af et røveri og trusler mod et vidne, politifolk og fængselsbetjente.

Det hele begyndte på tankstationen Q8 på Sdr. Boulevard tidligt søndag den 2. april 2017, da den nu 26-årige tog Daim til 24 kroner uden at betale for det.

Ifølge anklageskriftet opdagede en ung ansat tyveriet og valgte at følge efter den 26-årige.

Det opdagede den 26-årige, hvorefter han valgte at true den ansatte med en sten, et metalbordben og en knust flaske. Den unge mand blev også truet med ordene “Næste gang, jeg ser dig i byen, tæsker jeg dig, “du kan ikke komme i byen mere, da jeg får alle perkere til at tæske dig” og “hvis jeg fanger dig, sprætter jeg dig op”.

Undervejs var politiet med over telefonen og godt fire timer senere blev den 26-årige anholdt på sin bopæl.

På køreturen til arresten i Nykøbing Mors slyngede han flere trusler ud med formuleringerne “jeg har lyst til at tage en pistol og skyde hovedet af Jer — 5 gange hver”, “jeg skal finde jer og smadre jer”, “jeg skal nok finde Jeres børn og slå dem ihjel” og “jeg får rockerne til at klippe Jeres fingre af’.

Også i arresten i Nykøbing Mors truede den 26-årige to fængselsbetjente med at stikke dem med en kniv, mens han holdt en smørekniv op foran dem.

Den 26-årige blev varetægtsfængslet umiddelbart efter anholdelsen, men blev løsladt igen efter en retssag, hvor han blev kendt skyldig i røveri og trusler.

- Men det tager altid lidt længere tid, når der er en mentalundersøgelse med i forløbet. Derfor får han først sin behandlingsdom nu, siger Alexander Stürup Korup.

Den 26-årige skal fortsætte med sin behandling, indtil det bliver vurderet, at han er rask. Det sker på et nyt retsmøde.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Sport

Nyt tiltag for unge elite-sportsfolk i Skive: Gymnasium og college får idrætsklasser Nyt tiltag for unge elite-sportsfolk i Skive: Gymnasium og college får idrætsklasser

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland