Lokalt

265 unge får udskudt deres værnepligt

Der kommer ikke nye værnepligtige til Skive den 1. februar, som det ellers var planen. Coronasituationen betyder nu, at det kommende hold værnepligtige må vente til 1. marts, før de får lov til at trække i uniformen.

Det oplyste Forsvaret fredag.

- Det er en meget trist situation. Vi ved, at mange værnepligtige har glædet sig til at starte i Forsvaret, og at mange har ventet længe på at komme ind. Det er derfor ikke en beslutning vi træffer med lethed. Men den nuværende situation kræver, at vi udviser den størst mulige forsigtighed, udtaler forsvarschefen, general Flemming Lentfer, på Forsvarets hjemmeside.

265 unge mænd og kvinder skulle være mødt ved Ingeniørregimentet i Skive den 1. februar.

- Vi er kede af, at udmeldingen til de kommende værnepligtige kommer så sent. Det skyldes alene, at vi har forsøgt at vende hver eneste sten for at finde en måde hvorpå alle eller enkelte grupper ville kunne komme ind og aftjene deres værnepligt som planlagt. Det er på baggrund af disse grundige overvejelser, at vi ser os nødsaget til at udskyde indkaldelserne, tilføjer han.

Alle berørte får besked via e-boks, og de kommende værnepligtige vil ifølge Forsvaret få løn fra 1. februar, selvom de altså først skal møde ind en måned senere.

Udskydelsen af værnepligt gælder for de fleste af Forsvarets enheder. Hesteskadronen ved Gardehusarregimentet og Den Kongelige Livgardes kommende indkaldelseshold er dog undtaget, da deres funktioner er vurderet kritiske for opretholdelsen af Forsvarets kapaciteter og forpligtelser.

Søren Bjørndal

sb@skivefolkeblad.dk

Arkivfoto: Steen Don