10-årsjubilæum: Skive Handicap Festival er på vej mod rekordår

Op mod 1000 billetter er langet over den virtuelle disk, og alt tyder på, at festivalen i år slår sin egen rekord i antallet af gæster

Udgivet:16. maj 2022, 11.05

Læsetid:2 minutter

Johnny og resten af Kandis spiller som vanligt op til dans på Dyrskuepladsen, når Skive Handicap Festival 2022 går løs. Arkivfoto: Lars Rasborg

MUSIK Den 31. maj går Skive Handicap Festival i luften på Dyrskuepladsen i Skive, og den altid farverige konferencier Jacob Haugaard sætter fut i festen sammen med de tre velkendte musiknavne.

Handicapfestivalen er ikke gået ubemærket hen, og hver dag tikker der nye bestillinger ind fra hele Jylland:

- Vi har mange trofaste gæster, som vender tilbage hvert år. Samtidig oplever vi, at flere og flere får øje på Skive Handicap Festival. Festivalen har et godt ry som en overskuelig og tryg endagsfestival, som er mættet med glæde og stemning, siger Michael Eiskjær.

Han er formand for Foreningen Skive Festival, som arrangerer Skive Handicap Festival i samarbejde med Skive Kommune.

- I 2021 slog vi vores egen rekord, da vi netop rundede 1000 gæster. Men da cirka 1000 allerede nu har sikret sig en billet, spår vi endnu et rekordår, siger Michael Eiskjær.

Han tilføjer, at der også er mulighed for at købe billetter i døren, hvis nogen i sidste øjeblik får lyst til at opsøge en festival fyldt med kærlige kram, fællessang, kølige fadøl og fed luftguitar:

- Ja, for vi ved jo, at nogle gæster først tager beslutningen, når dagen nærmer sig og vejrudsigten ser godt ud; hvilket den vil gøre, for det har jeg aftalt med vejrguderne.

Årets højdepunkt i 10 år

I år fejrer Skive Handicap Festival sit 10-års jubilæum. I den anledning har Kultur- og Fritidsudvalget bidraget med en ekstra pose penge til indkøb af musik. En jubilæumsgave til alle betalende gæster, er det også blevet til:

- Skive Handicap Festival har igennem mange år været en prioritet i Skive Kommune. Den stigende interesse vidner om, at arrangementet fortsat er meget relevant - udover at være populært, elsket og en kilde til glæde, venskaber og trivsel. Det er fine ord, men hvis man først har været på festivalpladsen og oplevet atmosfæren, ved man, at de er passende, siger Morten Enggaard (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget:

- I Skive Kommunes kulturpolitik står sort på hvidt, at kultur skal være for alle. Skive Handicap Festival er derfor et vigtigt bidrag til et mangfoldigt og varieret kulturliv.

I år byder festivalen på et glædeligt gensyn med Kandis, der som altid er klar på at invitere gæsterne med på scenen til fællessang og møde de mange fans efter koncerten. På programmet er også rockmama Sanne Salomonsen og Danmarks nok bedste og mest rammende Bamse-kopiband Hula Hula.

Indlæser debat