- Godt at snakke med andre børn i samme situation

3. oktober 2014, 16.58

Louise og Sofie Myrthue har været gennem en svær tid efter, at deres far fik en hjerneskade. Det har hjulpet at kunne snakke med andre børn i projektet »Frirummet«, fortæller de. Foto: Steen Don

To søstre og deres far. Han fik en hjerneskade for over et år siden. Siden november i fjor har de to søstre derfor gået til en form for cafe for børn og unge, hvor en i familien har fået en hjerneskade. Et projekt, som Skive Kommune og Hjerneskadeforeningen står bag.

- Det har været rart at komme der, fordi de alle sammen har været i samme situation. Der behøver man ikke at forklare en masse om, hvorfor ens far pludselig er meget træt. Det er lidt nemmere, siger den ældste af de to søstre, Louise Myrthue på 12 år.

Både hun og den lidt yngre søster, Sofie på 10 år, har været glade for »Frirummet«. Fordi det for dem netop har været et frirum. Begge bor de i Estvad lidt udenfor Skive.

Specielt for den ældste har det været en svær periode. Specielt efter at faderen blev udskrevet og kom hjem. På en måde havde hun nok forventet, at så blev alt nogenlunde normalt igen, men det blev det ikke. Ikke som det var før i hvert fald.

Et eller andet sted synes hun, at meget af det, som klassekammeraterne snakkede om i skolen, var små problemer. Også derfor var »Frirummet« et godt sted at komme.

- Vi bruger det ikke så meget til at snakke om, hvordan vi har det eller problemerne derhjemme. Men vi ved alle sammen noget om, hvordan det er at have en far eller mor eller en tæt på, der har fået en hjerneskade, og derfor kan vi snakke sammen også om alt mulig andet, siger Louise Myrthue.

Sofie er enig, og tilføjer, at det er hyggeligt at komme der.

- Også fordi de voksne, der er der, også kender noget til, hvordan det er, når en i familien har en hjerneskade, siger hun.