Se billederne: Rekordmange elever skifter computere ud med skakbræt

Fællesskabet og nye veje til læring stod i centrum, da rekordmange elever spillede hjernen stærk på Skolernes Skakdag - hjernens motionsdag

Udgivet:12. februar 2023, 05.15

1 / 10 Aakjærs Skolen. Eleverne fra 2. til 7. klasse spiller skak i Aakjærshallen. Foto: Lars Rasborg
Lars Rasborg
Fotograf

8 måneder siden

HJERNEMOTION Elever fra to Skive-skoler - Aakjærskolen og Skivehus Skole - brugte den sidste dag før vinterferien på at spille skak.

Her kiggede de op fra computerskærm og mobil, brugte hjernen og rykkede bønder, heste og andre brikker rundt på skakbrættet.

Professor i psykologi Svend Brinkmann er begejstret.

- Det glæder mig, at børn og unge over hele Danmark kigger op fra skærmen, ser hinanden i øjnene og mødes over skakbrættet på Skolernes Skakdag, som er hjernens motionsdag. Den form for samvær kan forhåbentlig være et modtræk til den stigende mistrivsel, vi desværre oplever i disse år, siger han til Ritzau, der også skriver om et studie i Aarhus, der viste, at skak også kan påvirke elevernes indlæring positivt, da man erstattede en matematiktime hos nogle elever med Skoleskaks SKAK+MAT-program.

Studiet viste, at den alternative undervisning havde en positiv effekt, især hos de elever, som kedede sig i den traditionelle undervisning, eller som var kede af det i skoledagen.