Nye corona-tal: Det går stadig i den rigtige retning lokalt

11. juni 2021, 15.04

Arkivfoto.

CORONA Trods fire nye smittetilfælde falder det samlede smittetryk i Skive Kommune. Torsdag var incidensen (antal smittede pr. 100.000 indbyggere målt over de seneste syv dage) 67,7, og fredag er den faldet til 63,3. Det går altså stadig i den rigtige retning. I løbet af den sidste uge har der været 29 smittetilfælde i Skive Kommune.

I Viborg falder smitten også en smule. Fredag er incidenstallet 26,9, og torsdag var det tal 30,0.Det nærmer sig altså langsomt den nationale bekymringsgrænse på 20. I faktiske tal er 26 personer med bopæl i Viborg Kommune blevet testet positive i løbet af den sidste uge.

Smitten er også stadig på vej ned i Holstebro. Her er incidensen faldet fra 59,8 torsdag til 47,9 fredag. 28 personer, der er bosat i Holstebro Kommune har afleveret en positiv coronatest inden for de sidste syv dage.

Og også på Mors ser smitten ud til at falde. Torsdag lå incidensen på 29,7, og fredag er det tal faldet til 24,7 - så også her er man meget tæt på den nationale bekymringsgrænse. På de sidste syv dage er fem indbyggere i Morsø Kommune blevet testet positive for coronavirus.

På landsplan er der fra torsdag til fredag registreret 418 nye smittetilfælde.