Brug for flere faglærte: Lærlinge viste praktiske skills frem

Skive College afholder lokale Skills-konkurrencer for tømrer- og elektrikerlærlinge til Skivemødet

Udgivet:20. maj 2022, 14.58

Læsetid:3 minutter

UDDANNELSE Er man til duften af frisk træ og lyden af en stille snurren fra en skruemaskine, er det en god idé at gå en tur igennem det store telt, som erhvervsuddannelserne på Skive College i år har indtaget på Skivemødet. Her kæmper dygtige tømrer- og elektrikerelever fra Skive College om at gå videre til regionsmesterskabet og derfra til næste års DM i Skills. Efter kort tid i tømrernes ende af teltet ses det tydeligt, at de fire deltagere ikke kun er konkurrenter - de er også kammerater, der gerne hjælper hinanden med at flytte de lange lægter eller holde loddestokken, når de skal tjekke, om det hushjørne med valm og gavlkvist, som Skills-opgaven går ud på, er i lod. Danmark har brug for flere faglærte, og som samfund vil vi gerne have uddannet flere håndværkere som Sune Kragsø Nørgaard, der er i lære hos Tømrer & Snedkermester Peter Rahbek i hjembyen Sjørup.

Danmark har brug for flere faglærte, men det kniber med at få de unge til at vælge erhvervsuddannelserne. De unge her gør som flertallet af de unge i dag og er i gang med en gymnasieuddannelse. En enkelt blandt dem har dog været i tvivl om sit valg, for han kan godt lide at bruge sine hænder, men gymnasielivet med dets fester og fællesskab vandt. foto: Steen don

Boremaskine smuttede...

Få fuld adgang til alle artikler på skivefolkeblad.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Introduktionstilbuddet gælder kun hvis du ikke har haft abonnement de seneste Seks måneder. Abonnementet fortsætter til normalpris efter første måned. Opsig når du vil, til udgangen af indevarende abonnementsperiode. Mindste pris 1 krone.
Har du prøvet os de seneste seks måneder? Se din pris her

Køb adgang i 24 TIMER for 19 kr.

Se flere abonnementer