Efter racismesag: Fire dages karantæne til ØK-målmand

5. maj 2021, 11.06
Læs også
Spillere udvandrer fra seriekamp: Målmand beskyldt for racisme

Serie 3-klubben Ørslevkloster IF’s målmand, Jack Lund, er ikke med i klubbens kommende fire kampe.

DBU Jyllands disciplinærudvalg har nemlig udstukket en længere karantæne, da man mener, Lund brugte et racistisk udtryk mod Wilson Joseph fra Viborg Nørremarken, da de to klubber mødtes fredag aften.

Angiveligt sagde Jack Lund, at ØK’erne skulle »dække ham den sorte op«, da Nørremarken fik hjørnespark i slutfasen. Det fik Viborg-spillerne til at forlade banen i protest, selv om hverken dommer Morten Sevelsted eller Wilson Joseph selv hørte, hvad der blev sagt.

ØK var på tidspunktet foran 3-2, og det resultat står ved magt.

“Disciplinærudvalget indskærper overfor NUGF Viborg, at det ikke er acceptabelt at trække sig fra en fodboldkamp. Jf. turneringsreglementets §28.2 er det kun dommeren, der har ret til at afbryde en kamp før tid. På grund af sagens omstændigheder har vi dog besluttet at stadfæste 3-2 til Ørslevkloster som kampens resultat. NUGF Viborg tildeles ikke bøde for at udvandre fra banen og dermed være skyld i kampens afbrydelse«, skriver Disciplinærudvalget og tilføjer:

»Ørslevkloster bekræfter i sit svar, at holdets målmand Jack Lund Larsen er fremkommet med nogle udfald, der af disciplinærudvalget tolkes som værende af racistisk karakter og på den baggrund og på trods af, at dommeren ikke har hørt noget, idømmes Jack Lund Larsen 4 spilledages karantæne, der skal afsones i serie 3 holdets næste kampe.”

Indlæser debat...