Vigtigt med praktik til sygeplejersker

Udgivet:08. november 2021, 10.15

Læsetid:1 minut

Thue Grum-Schwensen.

Af Thue Grum-Schwensen
kandidat til regionsrådet (SF) Kærgårdsvej 31, Rødding 7860 Spøttrup

SUNDHED DK Nyt kunne fornylig bringe en artikel om, at mangel på praktikpladser hos kommunerne medfører, at ikke alle sygeplejersker kan færdiggøre deres uddannelse. I hvert fald ikke til tiden.

I en tid med mangel på kvalificeret arbejdskraft i sundhedsvæsenet - ikke mindst sygeplejersker - er det helt barokt.

Foreløbig er det et problem i Region Hovedstaden, men det kan i værste fald brede sig til hele landet, efterhånden som der forhåbentlig uddannes flere sygeplejersker. I hvert fald påpeger de sygeplejestuderendes landsråd, at det vil kræve flere praktikpladser. Ud over flere praktikpladser i regioner og kommuner peger de også på, at der kan oprettes kvalificerede praktikpladser hos blandt andre praktiserende læger, hvor der i forvejen arbejder uddannede sygeplejersker.

I hvert fald vil det være helt barokt, hvis mangel på praktikpladser bliver en prop i systemet, som er med til at hindre, at vi får besat nogle af de mange ledige sygeplejestillinger, der allerede er.

Desuden skal vi sikre ordentlige løn-og arbejdsforhold til sygeplejersker og andet sundhedspersonale som for eksempel social- og sundshedsassistenter og service-assistenter (rengøring og portører med flere).