OPDATERET: Støjberg smadrer Kristian Jensen

6. juni 2019, 11.42

Arkivfoto: Ritzau Scanpix

Venstres næstformand, Kristian Jensen, styrer mod et markant nederlag til Inger Støjberg i kampen om at blive Venstres topscorer i personlige stemmer  i Vestjyllands Storkreds.

På Støjbergs hjemmebane - Skive-kredsen - har hun fået 7120 mod 331 stemmer til Kristian Jensen.

I Holstebro-kredsen har Inger Støjberg fået 3.224 personlige stemmer, og det er mere end fem gange så mange som Kristian Jensen, der må nøjes med 630 stemmer. I Struer-kredsen har Støjberg fået 2055 stemmer, mens Kristian Jensen må nøjes med 641. Og i Ikast-kredsen vinder Støjberg med 1559 stemmer mod 878.

I Viborg-kredsene ligger Inger Støjberg otte gange over Jensen i personlige stemmetal.

I Kristian Jensens hjemby, Herning, har han i de to kredse mistet over to tusinde stemmer i forhold til valget i 2015, hvorimod Inger Støjberg er gået frem med over 2000 stemmer.

Det ligner således en meget stor sejr til Inger Støjberg og et alvorligt nederlag for Kristian Jensen – et nederlag der også kan svække hans formandschancer i partiet.

Også ved valget i 2015 var Inger Støjberg mere populær end Kristian Jensen blandt Venstres vælgere, men forskellen ser nu ud til at blive endnu mere markant ved dette valg.