112

Lade i brand: Slukningen stadig i gang lørdag

Udgivet:21. marts 2020, 10.12

Læsetid:1 minut

Ved branden hos Iglsø Agro & Biogas i Iglsø var der kraftig røgudvikling. Alarmen gik kl 19.10 og lød på ild i en traktor. Ilden bredte sig til halmen i laden. Foto: Brian Bjeldbak/Ritzau Scanpix

Hanne Skibsted
| skib@skivefolkeblad.dk

Efter at der er blevet gået brandvagt hele natten, er yderligere seks brandmænd mødt ind igen her til morgen lørdag for at få slukket den store brand i en hal på Iglsø Agro & Biogas A/S på Øster Børstingvej i Iglsø.

- Ilden i bygningen er blevet slukket, men der er stadig noget snittet halm, der ligger og brænder herude, siger indsatsleder Vagn Erik Jensen fra Midtjysk Brand og Redning.

- Vi er i gang med at sprede halmen ud over et større område, så vi kan få det gennempjasket godt med vand, så vi kan det slukket, uddyber Vagn Erik Jensen.

Ilden brød ud i en hal, hvor der stod en traktor, en vogn og en hel masse halm. Brandårsagen er ikke fastlagt, men den første melding, som brandvæsenet fik kort efter klokken 19 fredag aften, lød på, at der var ild i traktoren. Men det har så bredt sig til halmen og resten af laden. Ilden har ikke truet hverken stuehus, mennesker eller dyr, da det er en hal, der ikke ligger i umiddelbar tilknytning til andre bygninger.

Indsatslederen forventede midt på formiddagen lørdag, at arbejdet med efterslukningen af ilden ville være tilendebragt omkring middagstid.

Læs også
<span>Lade brænder:</span>"Det kan komme til at tage lang tid" <span>Lade brænder:</span>"Det kan komme til at tage lang tid"
Læs også:
Lade brænder:"Det kan komme til at tage lang tid"