R-profil i hård kritik af Dyrberg og co: »Radikale opførte sig pinligt«

23. november 2017, 18.17

Bent Dyrberg, der her ses på valgnatten, blev svigtet af sine egne, mener en partifælle. Foto: Steen Don

-»PINLIGT...!

Radikale får et katastrofevalg, hvor vælgerne ikke giver listen nok stemmer til at få et mandat valgt. Ved hjælp fra valgforbundet med Socialdemokraterne slæber Radikale Bent Dyrberg ind i byrådet.

Efterfølgende kvitterer Bent Dyrberg med at støtte en konstituering, hvor DF indgår. DF, der er valgets største taber.

Det mest pinlige er, at Bent Dyrberg og hans rådgivere i forhandlingerne ikke vil tale med S, SF og Skive-Listen.«

Sådan skrev det radikale medlem af Region Midtjyllands regionsråd, tidligere medlem af Folketinget og Skive Byråd Poul Erik Christensen, Oddense, på sin side på Facebook onsdag, efter han havde set, hvordan Det Radikale Venstre i Skive Kommune optrådte, da det efter kommunalvalget tirsdag med stemmer fra Socialdemokratiet på grund af valgforbund blev reddet fra at ryge ud af Skive Byråd og efterfølgende satte sig på konstitueringen af det nye byråd.

- Min kritik bunder i en form for kærlighed til Det Radikale Venstre. Jeg har set, hvordan partiet i Skive Kommune har mistet opbakning blandt vælgerne. Det skyldes blandt andet, at der blandt radikale i Skive Kommune er alt for meget indavl. Det er de samme mennesker, der gør der samme, som de altid har gjort. Det har jeg beklaget. Derfor »elsker« de mig, siger Poul Erik Christensen.

Han mener, Bent Dyrberg, Det Radikale Venstres nye mand i Skive Byråd, blev svigtet af sine rådgivere natten til onsdag, og at han under stort pres fejlede ved at holde tre lister ude af den indledende konstituering af det nye byråd.

Med i forhandlingerne var blandt andre Aage Dahl, Lem, tidligere medlem af Skive Byråd og Spøttrup Kommunalbestyrelse for Det Radikale Venstre.

- Det var måske en fejl, at vi ikke talte med alle natten til onsdag. Men vi tog det standpunkt, at vi støttede en borgmester fra det parti, vælgerne havde givet flest mandater. Det har vi gjort før. Desuden blev vi mødt af en meget imødekommende Peder Christian Kirkegaard (Skive Kommunes borgmester - også i næste byrådsperiode, red.), som var klar til en bred konstituering og så positivt på de ønsker, vi kom med, fortæller Aage Dahl.

Han afviser klart, at Det Radikale Venstre havde som mål at undgå en konstituering, hvor den nye liste Skive-Listen får for stor indflydelse.

Aage Dahl vil ikke kommentere Poul Erik Christensens kritik.

For kort tid siden væltede Bent Dyrberg Poul Erik Christensen fra posten som formand for Skive Folkeblads bestyrelse.

Poul Erik Christensen slår fast, at hans kritik af Bent Dyrberg og hans rådgivere natten til i går ikke er en tak for sidst for, at Bent Dyrberg væltede ham som formand for Skive Folkeblad bestyrelse. Han respekterer, at Bent Dyrberg i et læserbrev i dagens udgave af Skive Folkeblad undskylder sin opførsel under den indledende konstituering af det nye Skive Byråd.

- Det er flot gjort. Man hører sjældent en politiker sige undskyld. Bent Dyrberg har været under et stort pres, og han fik natten til i går ikke en ordentlig rådgivning af sine egne, mener Poul Erik Christensen.