Biskop giver grønt lys: Nu kan begravelser sendes live

Udgivet:17. marts 2020, 13.19

Læsetid:1 minut

Arkivfoto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

Hanne Skibsted
Journalist| skib@skivefolkeblad.dk

Begravelser og bisættelser bliver i disse uger afholdt med ofte langt færre i følget, end der ellers er tradition for.

Med udgangspunkt i de mange bestræbelser på at hindre smittespredning med corona er opfordringen den, at kun familie og de allernærmeste deltager, samtidig med at kirken også gerne vil imødekomme det helt naturlige behov for at få en værdig afslutning på livet.

Kirken åbner nu for, at flere kan deltage hjemmefra ved at give tilladelse til, at der kan livestreames fra begravelser og bisættelser.

- Efter samråd mellem familien og præsten aftales det fra gang til gang, om man ønsker dette, og om det er muligt. Det er præsten, der tager stilling til, om det kan lade sig gøre, og vi vil fra provstiet og stiftet gerne hjælpe med at vejlede og komme med assistance i de tekniske løsninger og beder om forståelse for, at der kan være tekniske udfordringer, for teologer er ikke uddannet som fotografer, siger provst i Skive, Betty Grønne Ahrenfeldt, efter at emnet blev drøftet på et videomøde tirsdag formiddag mellem alle stiftets provster og biskop Henrik Stubkjær.

- Det er vigtigt at understrege, at en livestreaming skal foregå med respekt for privatlivets fred og leve op til GDPR-reglerne, og der må kun tages billeder af præsten, alteret og kisten, men ikke for eksempel af begravelsesfølget, understreger provsten, der er vidende om, at det er en løsning, der allerede er i gang i stiftet.