Sendes til alle borgere: Skiveegnen skildres i smukke billeder (galleri)

31. marts 2021, 07.39
1 af 5

Skiveegnen er et særligt sted at bo. Her kan du blive en del af en grønnere hverdag – både på grund af den særlige natur samt vores førerposition på den klimavenlige dagsorden.

Stærke fællesskaber, skoler i top og et erhvervsliv med gang i er nogle af de elementer, der er med til at gøre egnen til alt det, den er.

Sådan indleder Skive Kommune en ny bog, Guide til Skiveegnen, som i løbet af påsken via E-Boks bliver sendt som E-bog til Skive Kommunes borgere.

Bogen er spækket med fotografier og tekst, som præsenterer Skive Kommune i flotteste dragt. Det er meget at glæde sig over under turen gennem de 108 sider.

[Se flere billeder ved at klikke på pilen i højre side af billedet ovenfor]

Bogen rummer information om menneskers muligheder fra fødsel til død, om erhvervslivet, fritid, fællesskaber kultur, natur, muligheder for at folde sig ud og meget andet. De korte, letlæste kapitler er forsynet med såkaldte QR-koder, så man med sin telefon eller iPad kan få mere at vide.

Bogen er især rettet mod, at endnu flere skal få øjnene op for de kvaliteter, et liv på Skiveegnen har at byde på. Trykte udgaver er klar til at blive udleveret til tilflyttere eller mulige tilflyttere.

- Vi arbejder hele tiden på at udvikle de bedste rammer, så det bliver attraktivt for flere at flytte hertil eller søge job her. Og vi står jo stærkt med tiltag som GreenLab, Big Blue, Elværkskvarteret og udvikling i landsbyer. Vi har et stærkt erhvervsliv og mange gode kultur- og fritidstilbud. Med denne guide har vi skabt en samlet fortælling om Skiveegnen, så det bliver lettere at få overblikket over de muligheder, der er at finde her, fortæller Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard.

Mennesker og familier bosat i Skive Kommune portrætteres kort i bogen. En børnefamilie, et seniorpar, en ung akademiker og en 18-årig fortæller om deres gode liv på Skiveegnen.

- Vi har valgt at sigte bredt, når det kommer til målgruppen. For vi mener selv, at vi kan tilbyde noget for enhver smag. Her på egnen har vi ganske enkelt meget, vi kan være stolte af, siger Thomas Lindberg, kommunaldirektør i Skive Kommune.

Flere landsbyer i Skive Kommune har lige som Skive Kommune velkomst-arrangementer for tilflyttere. Nogle har efterspurgt samlet information om mulighederne i Skive Kommune.

- Guiden er også en håndsrækning til de indsatser, der sker lokalt. Vi ser også andre målgrupper som for eksempel studerende, nye sommerhusejere, turister, studerende på job- og karrieremesser, de, der kigger på hus på egnen, og borgere helt generelt. Guiden har en række forskellige målgrupper og formål, og vi er derfor også i gang med at involvere blandt andre virksomheder, ejendomsmæglere, uddannelsesinstitutioner i distributionen af den. De tager godt imod, og det er vi meget glade for, siger Helle Dalsgaard Pedersen, bosætningskonsulent i Skive Kommune.

Trykte eksmeplarer af Guide til Skiveegen kan hentes på Skive Bibliotek, når det åbner efter corona-lukning.

Fotografierne her er fra bogen.

Skiveegnen har et rigt foreningsliv med masser af muligheder for fælleskab og glæde. Foto: Thomas Køser
Seniorer behøver heller ikke at kede sig i Skive Kommune. Her er nogle samlet på Møllegården i Skive. Foto: Thomas Køser
Guide til Skiveegnen fremhæver også, at Skive Kommune er en af de sikreste i Danmark, og at trygheden blandt andet er med til at skabe gode rammer for børn. Foto: Thomas Køser
Hvis man er til vand, har Skive Kommune med 190 kilometer kyst mere at byde på end de fleste. Foto: Thomas Køser
Badebroen på Strandtangen i Skive under Skive Festival. Foto: Thomas Køser