Lys i corona-tunnelen: Kurven er knækket i denne omgang

17. maj 2021, 14.34

Det ser ud til, at nogle smittekæder i Skive er blevet brudt. Smittekurven er igen på vej nedad. Arkivfoto: Martin Ballund

Det ser ud til, at kæderne i sidste uges forskellige coronaudbrud i Skive Kommune, er blevet brudt. I hvert fald talte tallene fra Statens Seruminstitut mandag eftermiddag til Skives fordel. For anden dag i træk var forekomsten af nye covid-19-tilfælde hen over en uge faldende. Søndag lå forekomsten i Skive Kommune på 63,3 tilfælde pr. 100.000 indbyggere, og mandag var det tal faldet til 56,8. Det harmonerer meget godt med, at der i de seneste dage kun har været få positive blandt de testede i kommunen.

Ifølge Statens Seruminstitut var der mandag opgjort nye smittetilfælde den seneste uge i følgende sogne i Skive Kommune - antallet i parantes:

Ramsing (3), Durup (3), Krejbjerg (1), Lihme (2), Thise (1), Glyngøre (3), Kobberup (3), Resen (2), Egeris (4) og Skive (6).

I sidste uge opfordrede økonomiudvalget i Holstebro Kommune til, at al foreningsliv i kommunen lukkede ned i 14 dage, så man kunne forsøge at dæmme op for en automatisk nedlukning, fordi smitteforekomsten blev for stor. Formentlig kan foreningerne, butikkerne og de liberale erhverv begynde at ånde lettet op. Det ser nemlig ud til, at man også i Holstebro er på vej til at få helt styr på smittekæderne. Forekomsten målt hen over en uge har nemlig været dalende i de seneste dage. Søndag var 244,3 smittede pr. 100.000 indbyggere, og mandag tallet faldet til 132. Endnu bedre ser det ud for den afgørende testkorrigerede incidens, som er det afgørende tal for de automatiske nedlukninger. Her er tallet 127,84, og den automatiske nedlukning sker først ved 250.

Efter et opadgående knæk på kurven går det igen bedre i Skives anden nabokommune, Viborg. Her var forekomsten lørdag steget til 125,2 smittede pr. 100.000, men mandag var den igen let faldende til 122,1.

På Mors er der ikke sket nogen ændring smitteniveauet. Her er der fortsat 34,6 smittede pr. 100.000 indbyggere. I faktiske tal betyder det, at der har været syv smittede den seneste uge.

På landsplan har der været 836 nye smittede i døgnet fra søndag til mandag. Der er sket en lille stigning i antallet af indlagte, så der mandag er 173 indlagte. 29 af dem ligger på en intensiv-afdeling og 18 af dem får hjælp til at trække vejret af en respirator.

Der har været en enkelt død med covid-19 i løbet af døgnet.

Indlæser debat...