Viborg-anfører trods playoffplads: Struktur er unfair

Viborg kan fra Superligaens nedrykningsspil spille sig i Europa, men anføreren ser strukturen som urimelig.

Udgivet:21. maj 2022, 20.48

Læsetid:2 minutter

Jeppe Grønning er ikke fan af den playoffkamp, der kan sikre Viborg en plads i næste sæsons Conference League.

/ Ritzau /

KØBENHAVN Lørdag sikrede Viborg sig en plads i Superligaens Europa-playoff, da holdet ude slog Sønderjyske med 2-0.

Holdets anfører Jeppe Grønning var glad for, at mandskabet nu kun er en enkelt sejr fra europæisk fodbold i næste sæson, men mener samtidig, at playoffkampen er urimelig.

- Jeg synes ikke, at det er fair, at et hold fra nedrykningsspillet kan tage en europæisk plads fra et hold i mesterskabsspillet.

- Jeg ville være træt af at være på et hold i mesterskabsspillet og se et hold nedefra tage en europæisk plads fra mit hold. Jeg er ikke tilhænger af Europa-playoffkampen, siger den 30-årige anfører.

Playoffkampen spilles næste søndag, og Viborg kan på udebane møde enten AaB, Brøndby eller Randers. Men Jeppe Grønning har ingen ønskemodstander.

- Kulissen vil være størst på Brøndby Stadion, men ellers har jeg ingen præferencer.

- Uanset hvad kommer vi ikke til at være favoritter, så presset vil være på de andre, siger midtbanegeneralen.

Viborgs venstreback, Christian Sørensen, var efter kampen mod Sønderjyske anderledes klar i mælet omkring de mulige modstandere.

- Jeg synes, at det kunne være rigtig fedt at spille mod Brøndby i deres kulisse.

- Det er som om, at de har fundet melodien igen. Men jeg synes ikke, at Brøndby er skræmmende, siger forsvarsspilleren til TV3 Max.

Viborg ender som oprykker på syvendepladsen i denne Superliga-sæson. Træner Jacob Friis havde kun rosende ord tilovers for den præstation.

- Det er en kæmpe bedrift af klubben. Vores præstationer har været stabile i denne sæson, og i nedrykningsspillet har vi kun tabt en kamp, så vi har været svære at slå, siger den 45-årige træner.

Det andet oprykkerhold, Silkeborg, har ligeledes klaret sig utrolig flot og vinder bronzemedaljer. Jacob Friis erkender, at silkeborgensernes præstationer har overskygget Viborgs.

- Vi har helt berettiget stået lidt i skyggen af Silkeborg. Holdet har virkelig blæst alle bagover og har helt fortjent fået medaljer, siger Viborg-træneren.

Han ser oprykkernes stærke sæson som et udtryk for, at Superligaen er tæt.

- Man går ind til alle superligakampe med tro på, at man kan vinde. Sådan er det ikke i andre, større ligaer, hvor man skal være rigtig dygtig og heldig for at få point mod de tre eller fire bedste hold. De få hold i ligaen gør den også endnu mere tæt, siger Jacob Friis.

Søndagens superligakampe og pokalfinalen på torsdag vil afgøre, hvem Viborg skal spille mod i playoffkampen den 29. maj.

/ritzau/