Støjberg indkalder pressen dagen efter mystisk nyt parti

Et nyt parti bærer Inger Støjbergs navn, men hun har ikke bekræftet, om hun selv har stiftet det.

Udgivet:22. juni 2022, 16.57

Læsetid:1 minut

Støjberg har flere gange gjort det klart, at hun ikke er "færdig med dansk politik". (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN Tidligere udlændingeminister Inger Støjberg indkalder til pressemøde torsdag nær hendes hjemby Hadsund i Himmerland.

Det sker dagen efter, at et parti med hendes navn er blevet godkendt til at opstille ved det kommende folketingsvalg. Dermed kan partiet Danmarksdemokraterne begynde at indsamle vælgererklæringer.

Det er endnu småt med oplysninger om selve pressemødet.

- Af hensyn til redaktionens interne planlægning, så kan jeg oplyse, at jeg vil stå til rådighed for pressen i morgen, skriver Støjberg til TV Midtvest.

Efter hun forlod Venstre, der stemte for en rigsretssag, har der været mange spekulationer om Støjbergs fremtid.

Kristian Thulesen Dahl sagde i sidste uge, at han ikke genopstiller ved næste valg for Dansk Folkeparti, som han har været formand for.

Flere har spekuleret i, om de to vil danne et parti sammen.

Mange kommentatorer spår et valg i efteråret, og dermed kan Støjberg få travlt, hvis hun skal nå at samle vælgererklæringer.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen brugte tre måneder på at indsamle sine vælgererklæringer, da han stiftede Moderaterne efter at have forladt Venstre.

Støjberg har tidligere afvist at kommentere, om hun starter et parti ved navn Danmarksdemokraterne, men har over for Ritzau kaldt det "et meget godt navn".

I december 2021 blev Støjberg idømt 60 dages ubetinget fængsel i Rigsretten for ulovligt at adskille asylpar, hvor den ene var mindreårig.

Otte dage senere blev hun erklæret uværdig til at sidde i Folketinget.

Hun forlod tidligere på året Venstre, som stemte for at sende hende for den blot anden rigsret på hundrede år. Hun har først for nylig smidt sin fodlænke.

Støjberg har flere gange gjort det klart, at hun ikke er "færdig med dansk politik".

/ritzau/