Skamstøtte over minkskandalen

Udgivet:08. december 2022, 11.09

Læsetid:1 minut

Alle minkfarme skal være lukket i Holland inden 1. marts næste år. Også i Frankrig vil minkavl blive forbudt i løbet af de kommende år, siger minister. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Af Bente Lysgaard Mikkelsen. Emil Ernstsvej 146 7442 Engesvang

1 år siden

MINK En skamstøtte rejst over minkskandalen ville være en passende markering set fra minkbranchens side. Desuden kunne man tilføje en tekst om pinlighed over partiet Venstre, såfremt de danner regering med socialdemokratiet og Mette Frederiksen som statsminister.

Som det ser ud for nuværende, er det skammeligt så få negative konsekvenser minkskandalen har haft. Tvært i mod tegner sig et billede af, at de største skurke i skandalen bliver præmieret i samfundets tjeneste.

Senest er tidligere departementschef Henrik Studsgaard blevet ansat i Esbjerg Kommune som direktør for deres miljø - afdeling med en årsløn på kr. 1.350.000,- plus pension.

Ikke nok med det - han kan ikke stilles til ansvar for sine handlinger eller mangel på samme.

Det vil sige, at såfremt man er ansat i en stor stilling i staten, og man forlader denne i tide inden sagen er afsluttet er dette ikke ansvarspådragende.

Hvor er det dog skamfuldt, at samfundet er således indrettet.

Derfor er det på sin plads at rejse en skamstøtte.

En skamstøtte som til fulde kan beskrive, hvorledes den politiske del har spillet fallit og fremelsket en politikerlede, som i den grad er selvforskyldt.

Såfremt partiet Venstre med Jacob Ellemann-Jensen i spidsen ikke besinder sig og forlanger en tilbunds gående og uvildig undersøgelse af minkskandalen, er der endnu en grund til politikerlede og manglende tillid til de bærende kræfter i samfundet.

De valgløfter, der blev givet under valgkampen især i blå bloks lejr, er åbenbart ikke en pind værd.

Jeg tror ikke en døjt på jer politikere - det være sig rød eller blå.

I nærmer jer at være ynkelige.

Indlæser debat