Danmark sikrer sig billet til vinter-OL i speedskating

Viktor Hald Thorups andenplads ved World Cup-stævnet i Utah sikrer Danmark en OL-billet, oplyser DIF.

5. december 2021, 17.45

Viktor Hald Thorup kørte sig til en sølvmedalje ved World Cup-stævnet i Utah lørdag aften, og det sikrede ham en plads ved OL i Beijing.

KØBENHAVN Danmark har sikret sig en billet til vinter-OL i speedskating.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) på Facebook-siden "Danmark til OL".

Kvalifikationen er i hus som konsekvens af, at Viktor Hald Thorup lørdag aften kørte stærkt på isen i Utah og hentede den første danske World Cup-medalje nogensinde. Han endte således på andenpladsen.

Præstationen i disciplinen massestart betyder, at Viktor Hald Thorup nu er placeret som nummer ni på den liste, hvor der er OL-billetter til de 24 øverste.

Med et kvalifikationsstævne tilbage kan Viktor Hald Thorup ifølge DIF ikke falde så langt tilbage, at OL-billetten glipper.

Viktor Hald Thorup var også i 2018 med til OL, da legene blev afviklet i Pyeongchang i Sydkorea. Her endte han på femtepladsen i massestart.

Der kan være en billet mere til Danmark i farvandet. Stefan Due Schmidt ligger således nummer 15 på føromtalte liste, og hvis han klarer sig godt i det sidste kvalifikationsstævne, får Danmark en plads mere.

En tredje OL-billet kan også komme i hus, når Danmark søndag aften deltager i holdforfølgelsesløb. I den disciplin er Danmark lige nu nummer ni på ranglisten, hvorfra otte nationer kommer til OL.

/ritzau/