112

Politirapporten: Tyv gemte sig i indkørslen, cyklist kørt ned af 83-årig og tre biler i harmonika-sammenstød

Weekendens politi-historier samlet i én stor artikel

Udgivet:12. september 2023, 05.00

Læsetid:5 minutter

Pauli Vendelbo
Journalist

Forsøgte at stikke af: Tyv gemte sig i indkørslen da beboerne kom hjem

Da et par fredag aften ved 21.30-tiden kom hjem til deres hus på Jernbanevej i Nr. Søby, bemærkede de to ting i indkørslen, som var usædvanlige.

- Først lagde parret mærke til en cykel, som tilhører en ven af parret, der også bor i området. Og ved siden af cyklen bemærkede de en mand, der krympede sig sammen i forsøget på at gemme sig, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Da manden blev opdaget, satte han af sted i løb. Og det samme gjorde parret.

- Samtidig blev der ringet efter os, og vi kunne efter lidt tid anholde en 41-årig mand fra Viborg. Han er nu sigtet for at have stjålet en cykel til en værdi af 25.000 kroner samt for indbrud i en lastbil, hvorfra han stjal et par handsker. Ved indbruddet i lastbilen glemte den 41-årige sin taske med personlige effekter, så det er nemt at bevise, at han har været der, siger Niels Bach.

Manden er nu sigtet for både tyveri og indbrud.

Havde intet kørekort: Tre biler involveret i harmonikasammenstød

Søndag eftermiddag kort før klokken 13 var tre biler involveret i et harmonikasammenstød på Sdr. Boulevard.

- Uheldet skete ud for Q8-tanken, da en 20-årig mand fra Skive overså, at en anden bilist, en 49-årig kvinde fra Roslev var standset. Så han kørte ind i hendes bil, og derfra blev kvindens bil skubbet videre frem i en tredje bil, der blev ført af en 61-årig mand fra Skive, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Heldigvis skete der ingen personskade ved sammenstødet, men den 20-årige skibonit slipper ikke uden sigtelser.

- Han får en sigtelse for manglende opmærksomhed i trafikken, og derudover kørte han rundt uden et kørekort. Det giver også en sigtelse, lyder det fra Niels Bach.

Fuld bilist overså vigepligt og forårsagede uheld

En 62-årig mand fra Roslev havde fredag aften fået for meget alkohol, inden han satte sig bag rattet i sin bil.

- Klokken 18.42 kolliderede han med en anden bilist i krydset ved Toustrupvej og Sallingsundvej mellem Roslev og Harre. Og uheldet skete, fordi den 62-årige ikke overholdt sin vigepligt, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Da politiet kom frem, fattede patruljen mistanke til, at manden var påvirket af spiritus, og han blæste da også alkometeret op over den tilladte promilleværdi.

- Han blev anholdt med henblik på at få taget en blodprøve. Heldigvis skete der ikke noget med den anden bilist, en 79-årig mand fra Roslev, siger politiassistenten.

To nye indbrud i Vinde

Beboerne i Vinde nåede lige at ånde lettede op, da to litauere i seneste måned blev anholdt for mistanke om flere end 32 indbrud i området.

Men nu må borgerne igen tænke deres, efter der i løbet af weekenden har været to nye tilfælde af indbrud.

- Begge indbrud har fundet sted på Petravej, og begge steder blev et vindue brudt op, inden gerningsmændene var rundt i hele huset. I det ene tilfælde blev der stjålet smykker for 15.000 kroner, mens der det andet sted endnu ikke er et samlet overblik over, hvad der måtte være stjålet, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Cyklist kørt ned på Strandtangen

Lørdag eftermiddag blev en 55-årig mand fra Skive kørt ned, da han kom cyklende ad Strandtangen i Skive.

- En 83-årig mand fra Fårevejle på Sjælland ville svinge ind på parkeringspladsen, da han overså cyklisten. Der skete ingen skade på hverken cyklist eller bilist, men den ældre bilist er blevet sigtet for vigepligtsforseelsen, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Forbud mod at komme på stedet: 19-årig slog diskoteksansat i ansigtet

Selv om en 19-årig mand fra Skive tidligere har fået et toårigt forbud mod at komme på et diskotek på Nordbanevej i Skive, lykkedes det alligevel for ham at tildele en ansat fra diskoteket to slag i ansigtet.

Det skete klokken 04.15 natten til lørdag.

- Det skal retfærdigvis nævnes, at den ansatte blev tildelt de to slag uden for diskoteket, men vi tog selvfølgelig voldsmanden med en tur på politistationen, hvor han blev afhørt. Han blev løsladt igen efter afhøringen, og han er nu sigtet for vold, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Morsingbo var påvirket af narko ved Kåstrup-rundkørslen

Da lørdag kun var godt en time gammel, standsede en politipatrulje en 21-årig mand fra Nykøbing i sin bil på Nørre Boulevard ved Kåstrup-rundkørslen.

- Der blev foretaget en test på stedet, og den gav positivt udslag for cannabis. Derfor er den unge mand nu sigtet for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, siger politiassiste

Knallerter skabte uro og larm

Lokalpolitiet i Viborg er ude og opfordre unge mennesker i Stoholm til at tænke over, hvordan de kører på knallerter.

Årsagen er, at der fredag aften kom en anmeldelse og netop unges knallertkørsel.

- Anmeldelsen gik på, at flere knallerter kørte rundt og larmede kraftigt i området omkring Søndergade, og det var sent ud på aftenen. Vi appellerer til, at man viser hensyn til andre borgere, når man kører rundt på knallerterne, siger politikommissær Peter Søndergaard.

Ung mand var faldet i søvn på jorden

Politiet kom lørdag morgen klokken 06.10 forbi en ung mand, der lå og sov på jorden i Skive midtby.

- Vi vækkede ham og fik sendt ham hjem, og den 19-årige mand har altså fået en sigtelse med sig for brud på ordensbekendtgørelsen, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Fiskeudstyr stjålet ved Hostrup Strand

I perioden fra den 30. august til den 7. september er der blevet stjålet fiskeudstyr for godt 5000 kroner fra fjorden ud for Hostrup Strand i Vestsalling.

- Der er blandt andet tale om hummerruser, der er forsvundet, og det er desværre ikke første gang, vi oplever det, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.