Gå til hovedindhold
112

31-årig risikerer bøde på 25.000 kr. for at dele billede af mulig voldtægtsmand

16-08-2019 KL. 16:10
Empty
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

En 31-årig mand er blevet tiltalt for at lægge et billede og navn op på Facebook af én, der er mistænkt af politiet for at have begået voldtægt mod en ni-årig pige fra Vinderup.

Det skriver DR Midt & Vest, der har fået aktindsigt i anklageskriftet.

Ifølge anklageren fra Københavns Politi skal det koste den 31-årige, der kommer fra Københavnsområdet, 25.000 kroner at have delt billedet og navnet.

- Alle har krav på beskyttelse af deres følsomme personoplysninger, uanset hvad de måtte være sigtet eller dømt for, skriver anklager Kristoffer Gammelgaard Petersen i en mail til DR P4 Midt & Vest.

Han ønsker ikke at kommentere yderligere på anklageskriftet.

Sagen startede sidste sommer, hvor en 35-årig mand blev tiltalt for at have voldtaget en 9-årig pige fra Vinderup.

Ifølge tiltalen kørte han rundt med hende i godt to timer, og undervejs blev hun udsat for fuldbyrdet voldtægt og andre krænkelser.

Sagen førte til, at 4100 Facebook-brugere kom på kant med loven for blandt andet at have truet den tiltalte på Facebook, skriver DR Midt & Vest.

Siden har anklagemyndigheden ved Københavns Politi efterforsket sagerne om Facebook-delingerne og -truslerne, som nu er mundet ud i en påstand om bødestraf på 25.000 kroner mod en 31-årig mand.

Det er generelt ulovligt og strafbart at fremsætte trusler, uanset om det sker ude i virkeligheden eller på Facebook. Derudover var der navneforbud i sagen.

Det betyder, at offentligheden ikke må få mandens navn at vide, mens sagen er for retten, eller indtil navneforbuddet ophæves.

Den 35-årige blev i juli dømt forvaring for voldtægt af den ni-årige pige. Han har anket afgørelsen og dermed er navneforbuddet stadig gældende.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland