De ældre slap med skrækken: Klippekortordning får lov til at fortsætte

10. september 2018, 22.49

Regeringen vil luge ud i overflødige regler og krav i ældreplejen og dermed frigøre op mod 2000 årsværk. Hos fagforbundet FOA deler forbundsformand Mona Striib ønsket om afbureaukratisering, men hun tvivler på, at potentialet er så stort, som regeringen anslår. Casper Christoffersen/arkiv/Ritzau Scanpix

De ældre på plejecentrene i Skive Kommune mister ikke den populære klippekort-ordning, som hver uge sikrer dem 45 minutters aktivitet efter eget ønske.

Det står klart, efter budgetforliget i Skive Kommune kom på plads i slutningen af sidste uge. Og det glæder formanden for Ældreudvalget, Preben Andersen.

- Jeg er meget glad for, vi droppede forslaget om at spare klippekort til ældre, der bor på Skive Kommunes plejecentre. Vi bruger, hvad der svarer til 10 fuldtidsansatte medarbejdere på, at ældre på plejecentrene kan få den hjælp efter eget valg,, siger Preben Andersen (DF), Nr. Søby.

Klippekortordningen var ellers længe i spil til at blive sparet væk, og hvis ordningen var blevet det, kunne Skive Kommune spare tre millioner kroner om året.

En droppet klippekortordning ville også have frigivet varme hænder på et område, der lider af personalemangel.

- Vi mangler personale på ældreområdet, så det var baggrunden for, at en ellers populær ordning pludselig var i spil. Men heldigvis blev pengene fundet andre steder, siger Preben Andersen.

I budgetforliget blev der vedtaget besparelser for 800.000 kroner på vikarer på ældreområdet, ligesom tilbuddet om robotstøvsugere til de ældre også blev vedtaget.