Efterlyser forklaring: Dreng finder mystisk gravsten i Krabbesholm Skov

Udgivet:11. juli 2021, 07.11

Læsetid:2 minutter

Peter Andersen
| pean@skivefolkeblad.dk

MYSTIK Er det resultatet af et tyveri fra et gravsted, en morbid morsomhed eller måske et alternativt kunstprojekt?

Spørgsmålene står i kø, efter Nana Saugstrup Bak Poulsen, Balling, sidste søndag var på tur med sine børn i Krabbesholm Skov.

Inde i skoven - tæt på Svanedammen - dukkede en gravsten op, da Nana Saugstrup Bak Poulsens søn udforskede skoven.

- Det var min søn, der fandt den. Han går altid på en stor, væltet træstamme, og så kom han tilbage og sagde, at der lå en sten dernede, hvor der stod noget på, fortæller Nana Saugstrup Bak Poulsen, der først troede, at der var tale om en rute-markør eller noget andet, der var blevet efterladt fra Skiveløbet.

Men det viste sig at være en gravsten - formentlig fra en barnegrav - med inskriptionen »Sov, sødt lille Claus«. Stenen, der står cirka 50 meter inde i skoven, er muligvis en bisten, der har stået ved siden af den egentlige gravsten.

- Det værste er, hvis den er blevet taget fra en grav, og tyven så bagefter har smidt den i skoven, fordi vedkommende har fået dårlig samvittighed, mener Nana Saugstrup Bak Poulsen.

Hun lavede derfor et Facebook-opslag med et billede af stenen i et forsøg på at opklare, hvad der ligger bag den anløbne gravstens placering i skoven.

- Når man ser på stenen, ser det ud som om det er en gammel sten, fordi der er alger ned langs bogstaverne, fortæller Nana Saugstrup Bak Poulsen.

Opslaget er blevet delt og kommenteret mange gange, også i flere lokale Facebook-grupper, men det er ikke lykkedes at opklare, hvor stenen kommer fra.

Det kan på forhånd udelukkes, at der er tale om en egentlig skovbegravelse.

- Der er ikke skovbegravelser i Krabbesholm Skov, og man må i øvrigt ikke sætte sten på skovgrave, fortæller Nana Saugstrup Bak Poulsen.

Læs også
Politi løser mysterium om forsvundne katte på Bornholm Politi løser mysterium om forsvundne katte på Bornholm
Læs også:
Politi løser mysterium om forsvundne katte på Bornholm

Blandt de teorier, der er blevet luftet af de folk, der har set opslaget, er, at det kunne være en sten, der blev sat i skoven som minde om ofret i en gammel drabssag, der har været nævnt i podcasten »Mørkeland«. Men folkene bag podcasten har oplyst, der er tale om en helt anden sag et andet sted i landet.

En anden person mener, at det ligner en gravsten, der stod på kirkegården i midtbyen ved et gravsted for en skibonit, der blev kaldt »Mis« eller »Lille Mis«, hvis far blev kaldt »Kat«.

Den teori er ikke blevet bekræftet, og den siger heller ikke noget om, hvordan gravstenen er havnet i Krabbesholm Skov.

- Jeg synes bare, at det er tarveligt, hvis den er blevet fjernet fra et gravsted, mener Nana Saugstrup Bak Poulsen.

Læs også
<span>Mindeplade fra mindesten meldt stjålet:</span> Nu er mysteriet løst <span>Mindeplade fra mindesten meldt stjålet:</span> Nu er mysteriet løst
Læs også:
Mindeplade fra mindesten meldt stjålet: Nu er mysteriet løst
Læs også
Fodboldklub får afskåret grisehoved og klager over hetz Fodboldklub får afskåret grisehoved og klager over hetz
Læs også:
Fodboldklub får afskåret grisehoved og klager over hetz