Gå til hovedindhold
Lokalt

32.000 nye affaldsbeholder taget godt imod: Mest positiv respons

08-11-2019 KL. 05:59
Empty

Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Forleden blev affaldsselskabet Nomi4s færdig med at uddele nye affaldsbeholdere til private enfamiliehuse i Skive Kommune.

Det vil sige, Nomi4s har uddelt 16.321 todelte affaldsbeholdere til madaffald og restaffald og 15.653 todelte beholdere til rengjort emballage af plast og metal og papir.

Forskelles mellem de to tal skyldes, at man nogle steder har fælles beholder til rengjort emballage af plast og metal og papir.

Ejerkommunerne Skive, Struer, Holstebro og Lemvig iværksatte udskiftningen for at fremme genbrug.

Skive Kommune har som myndighed på affaldshåndtering i kommunen ikke modtaget klager over det nye system.

Nomi4s har fået nogle.

- Modtagelsen af det nye system er overvejende positiv. Men når man er ude ved så mange borgere, som vi kommer ud til, så vil der altid være nogle, der har behov for noget andet, end vi leverer, siger Gitte Bak, chef for borgerrelaterede opgaver hos Nomi4s.

Nogle oplever, at fordelingen af de to rum til madaffald og restaffald i beholderen til husholdningsaffald er uheldig - nogle vil gerne have mere plads til restaffald og mindre til madaffald. Man kan ikke regulere rummene i den 190 liter store beholder.

- Hvis man for eksempel har brug for mere plads til restaffald, kan man få beholderen skiftet ud med en 240 liter-beholder. Man kan måske også skaffe mere plads i beholderen ved at øge genbrug af for eksempel pap og folie, som man kan aflevere på genbrugspladser eller få hentet som storskrald, oplyser Gitte Bak.

Fra 1. januar koster det i Skive Kommune 990 kroner pr. år at få tømt en 190 liter stor beholder. Prisen for en 240 liter stor beholder bliver 1.160 kroner pr. år.
Nogle beklager på Nomi4s side på Facebook, at beholdere til glas og pap ikke er medtaget i det ny system.

 

- Som tidligere står der masser af igloer rundt omkring, som man kan aflevere glas i. Man kan aflevere glas og pap på genbrugspladserne, og så kan man også få hentet glas og pap, når vi seks gange årligt indsamler storskrald hos vores kunder, oplyser Gitte Bak.
Pap kan man også komme i rummet til restaffald.

- Det er altid bedre at genbruge pap end at brænde det, som vi gør med restaffald, siger Gitte Bak.

Den nye affaldsordning har ikke ændret presset på Nomi4s genbrugspladser i Skive Kommune, hvor man kan aflevere affald til genbrug som tidligere.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland