Nu er skaden gjort op: Smadret skulptur bliver meget dyrere at reparere end antaget

2. august 2019, 12.55

Chauffør og passager slap heldigt fra uheldet søndag morgen. Arkivfoto: Steffen Sønderriis

643.000 kroner eksklusive moms.

Det, har Skive Kommune regnet ud, kan blive prisen for reparation af skulpturen Borgen.

Et gæt lød i sidste uge på 3-400.000 kroner, men det har altså vist sig at blive væsentligt dyrere.

Borgen står i rundkørslen mellem Ny Viborgvej, Hobrovej og Østerrisvej i Højslev. Den blev tidligt søndag morgen påkørt af en ukrainsk mand, der kom kørende mod Viborg i en Skoda.

En anhænger var koblet til bilen, og i den stod adskillige dunke med diesel. Bil og skulptur blev svært beskadiget, mens både chauffører og hans passager slap uden alvorlige skader.

Den anslåede pris omfatter alt: Reparation og opsætning af ny skulptur, reparation og opsætning af kompasringen omkring skulpturen, oprydning og rensning efter den diesel, der blev lækket som følge af uheldet.

Til gengæld kan bilejerens forsikringsselskab se frem til en regning. Skive Kommunes forsikringsselskab har anerkendt ansvar for skaden. Forsikringsselskabet vil utvivlsomt rette henvendelse til bilejerens forsikringsselskab for at få dækket skaden - det er normal procedure i den type af sager.

- Vi ved endnu ikke, om Skive Kommunes forsikringsselskab vil have taksator på skaden for at få vurderet prisen for reparation. Vi ved heller ikke, om forsikringsselskabet vil trække noget fra, fordi skulpturen er 13 år gammel, siger Ivan Thorgaard, ingeniør hos Skive Kommune.

Han lægger vægt på, at granit, som er hovedbestanddelen af Borgen, er millioner af år gammel, så 13 år fra eller til betyder næppe noget.

Læs også
Smadret kunstværk bliver formentlig dækket af forsikring: »Det bliver uden tvivl dyrt«
Læs også
Efter specielt trafikuheld: Skulptur er helt smadret
Læs også
Bil endte på toppen af rundkørsel