Agnete og Hanne ud i det blå

6. maj 2016, 10.39

Agnete Olsen (t.v.) og Hanne Bundgaard fra Møllestien er klar til cyklens jomfrurejse. Erik Theilgaard ved siden af er klar til at hoppe i sadlen. Foto: Casper Jacobsen

Agnete Olsen og Hanne Bundgaard er beboere på Plejecenter Møllestien i Skive.

De har lige sat sig godt til rette i den nye, flotte rickshaw. Det er en speciel cykel, der også kaldes en cykeltaxa - netop fordi, den kan medtage pasagerer.

Agnete og Hanne er passagerer i cyklen, der skal foretage sin »jomfrurejse« fra Givskov Cykler og hjem til Møllestien.

Erik Theilgaard er frivillig cykelpilot og skal køre damerne hjem.

Det er som bekendt en tur med en pæn stigning op ad bakken, men Erik har tydeligvis gode ben.

Hvad siger damerne til, at Møllestien har fået cyklen - og dermed giver mulighed for at komme på tur i det gode vejr?

- Den vil vi da gerne have, svarer Agnete Olsen.

- Ja, for pokker. Vi skal ned på havnen og have en is, kommer det bramfrit fra Hanne Bundgaard.

Onsdag kunne Ældre Sagen Skive-Spøttrup-Sundsøre med stolthed overrække Skive Kommune i alt tre flotte cykler, der skal ud og køre på Plejecenter Møllestien, Marienlyst og Jebjerg Ældrecenter.

Det giver beboerne mulighed for at komme på ture ud i solskinnet, mærke sommerbrisen i ansigtet og opleve duftene efter nyfalden sommerregn.

Det giver livskvalitet for plejecentrenes beboere.

Derfor er Ældre Sagens lokalformand Ellen Mehlsen, da også stolt over, at det er lykkedes at skaffe i alt 120.000 kroner hos to fonde til at købe og donere cyklerne, der koster den nette sum af 40.000 kroner stykket.

- Det er stort, at vi er i stand til at købe de her cykler, siger Ellen Mehlsen til Skive Folkeblad forud for den formelle overrækkelse, der fandt sted hos Givskov Cykler, under overværelse af blandt andre ældrecentrenes ledere og en lang række medlemmer af Ældre Sagen.

Her sagde hun i en kort tale:

- Vi håber, at de kommer ud at køre rigtigt meget. Og vi håber, at I vil passe godt på dem.

På vegne af Skive Kommune tog viceborgmester og social- og ældreudvalgsformand Preben Andersen (DF) imod de sorte, skinnende cykler med velsmurte hjul og kæder.

Preben Andersen benyttede lejligheden til at takke Ældre Sagens frivillige for at gøre livet lidt lettere for kommunens svageste ældre.

- Det betyder meget for andre, det I gør, sagde Preben Andersen blandt andet i sin tale.