Lokale politikere vil have vaccinationscenter i Skive

11. januar 2021, 21.45

Arkivfoto

Lokale politikere undersøger mulighederne for at åbne et vaccinationscenter i Skive.

Det oplyser Lars Harder, der er leder af krisestaben og direktør i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Skive Kommune, i en pressemeddelelse.

- Vores lokale politikere er gået i dialog med myndighederne for at undersøge, om der på længere sigt kunne være en mulighed for at etablere et vaccinationscenter i Skive. For om kort tid er det et helt andet antal borgere, der skal vaccineres. Og i den sammenhæng kunne der godt være en mulighed for flere decentrale vaccinationscentre, siger Lars Harder.

Årsagen er, at mange borgere har undret sig over, at det ikke er muligt at blive vaccineret i Skive, og at de i stedet skal transporteres til Viborg.

Spørgsmålet presser sig på, fordi man nu er begyndt at vaccinere ældre over 65 år, der modtager både personlig pleje og praktisk hjælp. Og i det omfang, det er muligt, skal de selv sørge for transporten til og fra vaccinationscentret i Viborg. I de tilfælde, hvor det ikke er muligt, kan kommunen være behjælpelig med transporten.

Men placeringen af et eventuelt vaccinationscenter i Skive er ikke op til Skive Kommune at afgøre. Det er de regionale og nationale myndigheder, der har bestemt placeringen af vaccinationscentrene.

- Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Skive Kommune, der kan træffe den beslutning. Det er Sundhedsstyrelsen og Region Midt, der har tilrettelagt vaccinationsindsatsen, og vi samarbejder med de regionale og nationale aktører om at nå i mål med opgaven og dermed sikre vores borgere vaccinationen i den prioriterede rækkefølge. Og det er jo en kæmpe landsdækkende opgave at få koordineret den samlede vaccinationsindsats. Derfor har myndighederne også gjort, hvad de kan for at sikre, at den bliver håndteret bedst muligt. Og som et led i helhedsvurderingen af opgaven, er det fra centralt hold besluttet, at vaccinationscentrene skal ligge i tilknytning til akutsygehusene. Det er sygehuset i Viborg, der er det akutsygehus, der er tættest på Skive Kommune, siger Lars Harder.