Jonas Vingegaard beholder andenplads i kroatisk regnvejr

Jonas Vingegaard kørte ikke med om sejren, men holdt fast i sin samlede andenplads på 4. etape af CRO Race.

Udgivet:30. september 2022, 17.16

Læsetid:1 minut

Jonas Vingegaard tog torsdag sin første officielle sejr siden Tour de France-triumfen i sommer. (Arkivfoto) Bas Czerwinski/Ritzau Scanpix

CYKLING Glyngøreboen Jonas Vingegaard ligger fortsat godt til i stillingen i CRO Race efter det kroatiske cykelløbs 4. etape fredag.

Her sad Vingegaard, som vandt 3. etape torsdag, hele dagen langt fremme i feltet, men da det hele skulle afgøres, trak den danske stjerne følehornene til sig.

Det endte nemlig med en spurt om sejren, selv om der kort før mål i byen Crikvenica var en kort, men stejl bakke. Den var dog ikke hård nok, til at Vingegaard eller nogle andre kunne gøre en forskel, så det var et mere eller mindre samlet felt, der kom sammen til mål.

Her var franske Axel Laurance (B&B Hotels) hurtigst. Han vandt foran løbets førende rytter, italienske Jonathan Milan (Bahrain-Victorious), som sejrede på 1. og 2. etape.

Dårligt vejr - herunder regn - satte sit præg på etapen, og i målbyen var vejene meget glatte, hvilket også førte til enkelte styrt. Jonas Vingegaard holdt sig på cyklen og kom i mål som nummer 25 i samme tid som de forreste.

Jonathan Milan høstede på fredagens etape ni bonussekunder, og det betyder, at han har 10 sekunder ned til Jonas Vingegaard inden lørdagens strabadser.

CRO Race er det første officielle løb, Jonas Vingegaard kører, siden Tour de France-sejren i sommer. Torsdagens sejr var derfor også glyngøreboens første siden Tour-triumfen.

I midten af august deltog Vingegaard i et uofficielt gadeløb i Holland, som han vandt, hvor thyboen kørte rundt i den gule trøje fra Touren.

I CRO Race er Vingegaard kaptajn på et Jumbo-Visma-mandskab, der ud over danskeren består af relativt upåagtede hollændere.

Der resterer to etaper af CRO Race, som afsluttes søndag i den kroatiske hovedstad, Zagreb.

/ritzau/

Indlæser debat