112

To voldsomme brande: Kæmpe lagerhal nedbrændt hos auto-ophugger

Udgivet:10. februar 2021, 07.29

Læsetid:2 minutter

Foto: Øxenholt Foto

Peter Andersen
| pean@skivefolkeblad.dk

Med ganske få minutters mellemrum indløb der i nat brandmeldinger fra to forskellige steder i Salling.

Klokken 01.53 slog en nabo til Sallling Auto-genbrug i Lindum alarm om, at der var ild i en stor lagerhal på stedet, og klokken 01.59 kom der så en brandmelding fra Bystedvej ved Durup få kilometer derfra, hvor en villa stod i flammer,

Indsatsleder Jesper Ørum fra Nordvestjyllands Brandvæsen kom derfor på en større opgave med at få koordineret indsatsen. Han tog sig selv af slukningen i Lindum, mens en indsatsleder fra Nordvestjyllands Brandvæsen i Lemvig blev sendt afsted til villabranden på Bystedvej.

- Hele lagerhallen var helt overtændt, da vi ankom til stedet, og hele vores indsats handlede derfor om at få reddet kontorbygningen, fortæller Jesper Ørum, der udover de lokale brandfolk fra Durup og Skive indsatslederen fra Lemvig fik rekvireret assistance fra Beredskabsstyrelsen i Thisted, brandvæsenet i Nykøbing og det frivillige brandvæsen i Holstebro.

Ingen af de to steder stod de antændte bygninger til at redde, og begge steder fra brandfolkene med hjælp fra Beredskabsstyrelsen skullet vælte vægge for at komme ind til ilden.

- Vi er ved at pille stålpladerne af lagerhallen, oplyser Jesper Ørum, der forventer at skulle være på brandstedet i Lindum i lang tid endnu.

Ingen mennesker er kommet til skade ved brandene. Villaen på Bystedvej menes at have stået tom.

Omkring klokken 18 mandag aften var der også en brand i et hus på Sølvvej i Thorum, hvor der var gået ild i en mands hobby-værksted. Der var en del brandskade i værkstedet, hvor branden dog hurtigt blev slukket.

Politiet skal nu undersøge, om der er en forbindelse mellem de to førstnævnte brande,

- Det er mistænkeligt, at der kommer to brande inden for så kort tid og med så kort afstand, og vi kan ikke udelukke, at de har noget med hinanden at gøre, selv om der lige nu ikke er noget, der indikerer det, siger Lars Even, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi til TV Midtvest.