Vauxhall-venner inviterede til GM-træf

Udgivet:27. maj 2013, 09.21

Læsetid:2 minutter

En lun forårssøndag og en ældre GM. Det er da nostalgi. Foto: Steen Don

10 år siden

Bil-koncernen General Motors (GM) er en stor familie, der består af forskellige mærker, der både dele slægtskab og sliddele, og i weekenden forsøgte Vauxhall-entusiasterne Lone og Lars Nyström at samle »fætter- og kusine-mærkerne« til et træf på Lundø. Håbet var, at mærker som Bedford, Vauxhall, Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, Holden, Oldsmobile, Opel og Pontiac ville finde vej til Lundø.

- Uanset, hvad man synes om det, så er det mærker, der hører sammen, siger Lars Nyström, som også er formand for den danske Vauxhall/Bedford-klub og med til at arrangere det store, årlige Lundø Classic.

- I forbindelse med Lundø Classic har ejere af andre GM-biler syntes, det var så hyggeligt, at de har spurgt, om vi ikke kunne lave noget sammen for GM-biler, siger han.

Og som nævnt, så gjort. 15-20 biler - med tilhørende ejere - kom fra alle dele af Danmark.

- Det blev et meget lille træf i år. Det er meget hyggeligt, når vi ikke er så mange, så vi kan sidde og snakke sammen. Det har før været et problem at kunne nå det. Men det var lidt for lille i år, siger Lars Nyström.

Vauxhall/Bedford-klubbens årlige træf med generalforsamling var også en del af weekendens GM-træf, men selv om bare det enkelte mærke tidligere år har samlet over 80 biler, så svigtede medlemmerne i år.

- Det er dyrt at tage til træf. Sidste weekend var Lone og jeg til internationalt Vauxhall-træf i Göteborg, og det endte med at koste 10.000 kroner. Sådan en weekend, som den, vi lige har holdt, vil koste en deltager 2000 kroner, og det er måske ikke de 2000 kroner, der ligger længst fremme i pungen, når økonomien er streng. Så prioriterer man endagsture, hvor man har madpakken med, siger Lars Nyström.