Efterskoler bøvler med hjemsendelser på grund af smitte

Nære kontakter til smittede efterskoleelever sendes hjem. Det giver bøvl på en del efterskoler, siger formand.

Udgivet:17. januar 2022, 22.02

Læsetid:2 minutter

/ Ritzau /

1 år siden

KØBENHAVN En del efterskoler har været nødt til at hjemsende elever på grund af coronasmitte, efter at eleverne vendte tilbage på skolerne 9. januar.

Det fortæller Torben Vind Rasmussen, der er formand i Efterskoleforeningen.

- Min fornemmelse er, at der er en del skoler, der bøvler med smitte, og dermed hjemsender smittede elever og deres nære kontakter, siger han.

Efterskoleforeningen har ikke en overordnet statistik på, hvordan det forholder sig på de forskellige efterskoler, understreger han.

Flere regionale medier har beskrevet, hvordan nogle efterskoler har hjemsendt mange elever som enten smittede eller nære kontakter.

JydskeVestkysten skriver eksempelvis, at der på Rejsby Europæiske Efterskole mandag formiddag var 50 personer blandt lærere og elever, der var testet positiv for coronavirus.

TV Midtvest skrev i fredags, at 141 ud af 171 elever var sendt hjem i isolation på Staby Efterskole ved Ulfborg.

Reglerne for efterskoler betyder, at hvis en elev tester positiv for coronavirus, skal elevens nære kontakter - eksempelvis værelseskammerater - også hjemsendes, fordi de betragtes som nære kontakter.

Derudover opfordres efterskolerne til at teste eleverne for coronavirus to gange om ugen.

Selv om efterskolerne bøvler med hjemsendelserne, mener Torben Vind Rasmussen, at reglerne er fornuftige.

- Når sundhedsmyndighederne er trygge ved, at det er den måde, vi gør det på, er jeg egentlig tryg ved det, siger han, og udtrykker samtidig forståelse for den frustration, der er på mange efterskoler.

Han siger, at reglerne er gode, fordi det kan være svært for den enkelte efterskole at finde ud af, hvornår smitten på skolen er så omfattende, at skolen skal lukke helt.

- Den stillingtagen er man fri for. Man har nogle klare retningslinjer, som siger, at dem der er smittet, de skal hjem, og de nære kontakter skal hjem og have test, før de kan komme tilbage.

- Det giver en lokal ansvarlighed. Den enkelte skole tager ansvar for den smittespredning, der måtte være på skolen, siger han.

Torben Vind Rasmussen har en fornemmelse af, at efterskolerne gør meget for at undgå smittespredning, men at det er svært at undgå smitte, når samfundssmitten er så høj.

Mandag lød det daglige smittetal på 28.780 nye tilfælde af coronavirus. Det er det højeste under hele epidemien.

/ritzau/