Fusion: Privat plejefirma med kunder i Skive og Holstebro går sammen med Herning-firma

To hjemmeplejevirksomheder fusionerer. Der bliver knap 300 medarbejdere i den nye organisation.

10. juni 2021, 08.33

Dorthe Lund, Jes Lund, Gitte Sundstrup Nielsen og Hans Christian Jensen har valgt at fusionere deres to selskaber, Kær.dk og Privat Pleje & Omsorg, for at øge fokus på udvikling og strategi og på længere sigt styrke virksomheden.

HJEMMEPLEJE Udviklingen i plejesektoren stiller nye krav til kompetencer i forhold til for få år siden, og det har de to hjemmeplejevirksomheder Kær.dk og Privat Pleje & Omsorg valgt at tage konsekvensen af.

Fra 1. juli har de etableret et fælles holdingselskab, Kær, som ejer de enkelte driftsselskaber. I dag bestå Kær.dk af fire selskaber med base i Skive, Holstebro, Lemvig og Struer, mens Privat Pleje & Omsorg har to selskaber med base i Herning og Ikast.

Selskaberne fortsætter som selvstændige selskaber under holdingselskabet.

Tilsammen beskæftiger det nye holdingselskab i alt knap 300 medarbejdere og yder hjælp til 1700 borgere.

- De kompetencer som var rigeligt for ti år siden, slår ikke længere til. Eksempelvis er det i dag nødvendigt at få sygeplejersker ind i virksomhederne. Samtidig er det et natuligt skridt for os, at vi øger vores fokus på udvikling og strategi. Vi har en markedsandel på 20-25 procent i de kommuner, vi opererer i, så det er ikke uvæsentligt, at vi tager ansvar for, at vi kan følge med og levere i morgen og i fremtiden, siger Dorthe Lund, som bliver administrerende direktør i det nye selskab.

De to øvrige indehavere er Jes Lund og Hans Christian Jensen.

- Ved at samle en række stabsfunktioner i det fælles selskab, kan vi frigive ressourcer i de enkelte afdelinger. Blandt andet ansætter vi flere sygeplejersker, som fremadrettet vil udgøre den sundhedsfaglige ledelse. Samtidig vil vi styrke mellemlederlaget, så alle vores udførende medarbejdere kommer tættere på deres mellemleder og kommandovejen bliver tydeligere, forklarer Hans Christian Jensen.

De fire indehavere af Kær.dk og Privat Pleje & Omsorg har været i dialog om fusionen i de seneste år, ikke mindst efter et sygdomsforløb, hvor sårbarheden i virksomhedernes struktur blev åbenlys.

- Vi har arbejdet på at finde den model, der gav bedst mening og som kunne styrke os og sikre vores medarbejdere og leverancer til borgerne. Den har vi fundet nu, og med et meget ensartet fundament, bliver selve samkøringen ikke nogen udfordring, mener Dorthe Lund.

TJ

Indlæser debat...