Polsk stjerne forpurrer dansk speedwaytriumf i Vojens

Den dobbelte verdensmester Bartosz Zmarzlik var bedst i Vojens, hvor Leon Madsen tog sidste podieplads.

Udgivet:10. september 2022, 21.37

Læsetid:2 minutter

Leon Madsen var igen at finde i finalen til et VM-grandprix, men det er stadig ikke blevet til en sejr i år. (Arkivfoto)

/ Ritzau /

VOJENS Der var tre danskere i semifinalerne, da der lørdag blev kørt VM-speedway i Vojens, men kun Leon Madsen klarede cuttet til finalen.

Her måtte han dog tage til takke med tredjepladsen, verdensmesteren fra 2019 og 2020, VM-førende Bartosz Zmarzlik var bedst på den sønderjyske slagger.

Med sejren udbygger han sin føring i VM-stillingen med blot to grandprixer tilbage af sæsonen. Leon Madsen er toer og lagde med tredjepladsen yderligere afstand til tredjepladsen i den samlede stilling.

Det var en aldeles godkendt aften set med danske briller.

Især wildcardkører Rasmus Jensen imponerede i grandprixet, hvor han i kraft af flere gode starter kørte sig til ti point i sine fem indledende heats.

VM-toer Leon Madsen var noget mere svingende i sine præstationer, som hele feltet generelt var.

Ingen fik samlet mere end 11 point sammen i de indledende heats, blandt andre Mikkel Michelsen kørte sig til 11 point. Leon Madsen fik skrabet 10 point sammen, og dermed var tre danskere klar til semifinalerne.

Vinderen af de to seneste grandprixer, briten Dan Bewley, fik ødelagt sine forhåbninger om et hattrick, da han i sidste indledende heat tyvstartede og røg ud.

Første semifinale var med dobbelt dansk deltagelse. Både Leon Madsen og Rasmus Jensen kom dog skidt fra start, men førstnævnte kom flot tilbage.

Faktisk overhalede begge Tai Woffinden, men det var kun Leon Madsen, som med andenpladsen kom i finalen.

Mikkel Michelsen, som kørte med en skadet fod, kom egentlig fint afsted i sin semifinale, men han gik højt i banen i et sving og endte bagest. Kort efter lettede han på gassen og opgav at kæmpe sig tilbage.

I finalen kom Leon Madsen ikke ordentligt ud af første sving, og i stedet fandt Zmarzlik virkelig fart. Han strøg forbi de andre og kørte sig til sin anden grandprixsejr i år. Den første kom i allerførste grandprix.

/ritzau/