Kvote 2-ansøgninger: Lille fremgang hos Dania

Udgivet:17. marts 2021, 06.01

Læsetid:2 minutter

Per Nielsen
| pen@skivefolkeblad.dk

Det ser fornuftigt ud med interessen for de to uddannelser hos Erhvervsakademi Dania i Skive, som netop har modtaget kvote 2-ansøgninger.

Ved fristens udløb mandag var der kommet i alt 15 ansøgninger, hvoraf syv vil være datamatikere, mens otte vil uddannes til multimediedesigner. Det er stort set status quo i forhold til 2020, idet der dog er to ekstra ansøgninger i bunken til multimediedesigner.

- Det er små tal og et øjebliksbillede, men det er jo altid dejligt at konstatere, at der stadig er nogle, der vælger os til. Det styrker os i troen på, at det nok skal komme til at gå fint, siger Cirsten Justesen, som er campuschef hos Erhvervsakademi Dania i Skive.

Akademiet må højest optage 25 studerende på datamatikerlinjen og 20 på multimediedesignerlinjen.

I 2020/2021 var begge hold fyldt op, og Cirsten Justesen håber, at det samme bliver tilfældet, når det nye studieår går i gang efter sommerferien.

Kvote 2-ansøgninger er fra folk uden en gymnasial uddannelse. Først når kvote 1-ansøgningerne, som der er frist for den 5. juli, kommer ind, får Erhvervsakademi Dania lige som de øvrige uddannelsesinstitutioner et klart billede af, hvordan situationen ser ud.

På campus i Skive har man en tredje uddannelse, e-handel, men da det er en bacheloruddannelse, har man ikke kunnet søge ind på den via kvote 2 i denne omgang. Ansøgninger til den uddannelse kommer først ind den 1. juli.

Cirsten Justesen fortæller, at Dania hele tiden lærer af de betingelser, der har været under corona-krisen.

- Vi har lært, at man sagtens kan bruge online-undervisning til mange ting, men vi kan mærke, at vores studerende gerne vil tilbage og have fysisk undervisning, og vi håber, at vi snart får lov til at få dem tilbage. Vi vil udnytte de erfaringer, vi har gjort os, fremadrettet, men lige nu er det ikke online-undervisning, der står øverst på de studerendes ønskeseddel, konstaterer campuschefen fra Dania i Skive.