Afgørelse træffes til efteråret: Børnenes Paradis kan blive flyttet

Udgivet:30. juli 2020, 08.12

Læsetid:2 minutter

Børnenes Paradis var en succes fra starten i 1937, og 17 år efter den seneste debat om muligheden for en flytning af det populære sted, er politikerne i Skive Byråd klar til at se på sagen igen. Foto: Skive Byarkiv

Skive Byråd har stillet sig selv lidt af en varm kartoffel i udsigt i det efterår, der venter forude:

En mulig flytning af Børnenes Paradis i Skives midtby.

Det bekræfter formanden for udvalget for Teknik og Miljø, Jens P. Hedevang (V), Breum.

- Vi har haft nogle løse drøftelser om Børnenes Paradis. Men vi skal have en bred politisk debat i byrå

»De løse drøftelser« har hidtil undgået offentlighedens søgelys, da et usædvanligt splittet byråd angiveligt åbenbarede sig på et lukket temamøde.

- Hvis vi vil realisere de planer, der ligger i Big Blue-projektet, kan det blive nødvendigt at flytte Børnenes Paradis. Det kommer ikke på tale at nedlægge det, understreger Jens P. Hedevang.

Han ønsker ikke at uddybe, hvordan han selv ser på en mulig flytning af den legeplads, som talrige skibonitter, sallingboer og fjandboer gennem generationer har minder fra.

- Det er meget følelsesbetonet at tale om en flytning af Børnenes Paradis. Derfor vil det ikke være rigtigt af mig at sige mere, når vi skal have en bred politisk debat, siger Jens P. Hedevang.

Folkebladet erfarer dog, at én idé er at flytte Børnenes Paradis til den side af Engvej, hvor Skive Tennisklub indtil fornylig har haft adresse.

Børnenes Paradis har med skiftende legeredskaber, men dog den samme skygge fra kirsebærtræerne, eksisteret siden 1937.

Det var staten, der finansierede anlægget på grund af den store arbejdsløshed, der i 1930’erne ramte Danmark. Der blev givet tilskud til frilufts- og idrætsanlæg, der kunne skabe arbejdspladser.

I Skive medførte det blandt andet, at børnene i foråret 1937 kunne tage »Børnenes Paradis« i Anlægget i Skive i brug.

Der var endda tilknyttet »legetanter«, som kommunen afsatte et mindre beløb til, helt frem til de tidlige 1990’ere.

Da der senest i 2003 blev talt om at flytte Børnenes Paradis til fordel for et bio- og bowlingcenter, som private investorer ønskede at opføre, blev det mødt med en storm af protester - og legepladsen blev, hvor den var.