Usikker fremtid for Skivemødet: »Nu må vi se«

Udgivet:06. september 2020, 08.23

Læsetid:2 minutter

De frivillige på Jenle, der havde travle dage før og efter Skivemødet, fik mange rosende og taknemmelige ord for deres indsats. I flere tilfælde måtte de følge mødet på storskærmen, fordi de samtidig skulle sælge forfriskninger, ligesom de også gerne tegnede nye medlemsskaber. Foto: Lars Rasborg

3 år siden

Afslutningen på den tredje udgave af Skivemødet bar præg af, at der ikke umiddelbart er penge til flere.

Det lagde formanden for arrangørerne, Branding Skiveegnen Aps., mejerdirektør Poul Pedersen, Thise, ikke skjul på, da andendagens program var slut.

- Vi er egentlig lidt tilfredse med os selv, begyndte han, inden klapsalverne bragede løs fra alle hjørner af det opstillede event-telt, som anpartsselskabet i en hektisk slutspurt før det første Skivemøde selv var med til at investere i.

- Vi har talt om et Danmark i balance, men vi er der ikke endnu. Unge uddannes i større byer, men det er os, der skal bruge deres arbejdskraft. Der er ikke lige muligheder for velfærd i Danmark, og på den seneste finanslov sparer man 100 millioner kroner på bredbånd og hurtigt internet i yderområderne. Ja, jeg synes, det er uforskammet, slog Poul Pedersen fast.

Ambitionen for tre Skive-møder har været, at det ikke skulle være en klagesang, og det mente formanden heller ikke, at Skivemødet har været.

- Denne gang har vi talt meget om grøn omstilling, men det starter med os selv. Inden vi går i seng om aftenen, skal vi tænke på, hvad vi hver især kan gøre. Jeg lægger gerne ud. Thise Mejeri køber en stor lastbil, der drives af brint, betonede Poul Pedersen.

Borgmester Peder Chr. Kirkegaard (V), Hald, betegnede afviklingen af årets Skive-møde som »fremragende« - og kom med en række eksempler, som ikke alene indebar at overholde restriktionerne for at undgå smitte med corona, men også mange af samtalerne.

- Det har ikke været så ringe, understregede borgmesteren, der gav udtryk for et håb om, at Skivemødet fortsætter.

Det faldt der ikke et éntydigt svar på.

Efterfølgende fortalte Poul Pedersen, at i de kommende måneder venter evalueringer.

- Nu må vi se. Allerede mandag ser vi på økonomien, men der skal en mere fast base til fremover. Vi er meget klogere, når vi har talt med kommunens økonomiudvalg i efteråret, vurderede formanden.

Også en række sponsorer, herunder Spar Vest Fonden og Spar Nord Fonden, har bidraget til Skivemødet.