På mindre end et døgn: Inger Støjberg har fået over 40.000 vælgererklæringer

Inger Støjberg har kurs mod at have indsamlet de nødvendige vælgererklæringer på blot en uge, viser tal.

Udgivet:24. juni 2022, 09.41

Læsetid:1 minut

Foto: Henning Bagger/Ritzau

/ Ritzau /

KØBENHAVN Tidligere Venstre-minister Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, har modtaget 40.321 vælgererklæringer på omkring et døgn.

Det oplyser Indenrigsministeriet fredag formiddag til Ritzau.

Der er tale om igangsatte vælgererklæringer. Det betyder, at de skal bekræftes om syv dage, før de er endeligt gældende.

Men meget tyder på, at Danmarksdemokraterne vil være på stemmesedlen ved næste valg, der skal afholdes inden 4. juli næste år.

Inger Støjberg skal indsamle i alt 20.182 vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget.

Læs også
<span>It-bøvl driller Støjberg:</span> Tusinder forsøger at udfylde vælgererklæringer, men NemID er nede <span>It-bøvl driller Støjberg:</span> Tusinder forsøger at udfylde vælgererklæringer, men NemID er nede
Læs også:
It-bøvl driller Støjberg: Tusinder forsøger at udfylde vælgererklæringer, men NemID er nede

Det vil sige, at hvis blot halvdelen af dem, der indtil videre har givet vælgererklæringer, bekræfter det om en uge, er Inger Støjbergs parti godkendt.

Til sammenligning brugte tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen tre måneder på at indsamle sine vælgererklæringer, da han stiftede Moderaterne efter at have forladt Venstre.

Opgørelsen af de igangsatte vælgererklæringer er blevet lavet klokken 08.30 fredag morgen. Indenrigsministeriet forventer at trække nye tal igen ved middagstid fredag.

Tirsdag blev partinavnet godkendt af Valgnævnet, men først torsdag bekræftede den tidligere udlændingeminister, at hun stod bag.

Læs også
<span>Inger Støjberg i sit første interview som partileder:</span> - Der mangler fokus på Danmark uden for København <span>Inger Støjberg i sit første interview som partileder:</span> - Der mangler fokus på Danmark uden for København
Læs også:
Inger Støjberg i sit første interview som partileder: - Der mangler fokus på Danmark uden for København

/ritzau/