Grov chikane mod lesbisk par

22. maj 2014, 12.18

Malene Jensen Schmidt til venstre og Isabella Bjerggaard bliver så groft chikaneret på grund af deres seksualitet, at parret nu overvejer at flytte til Sverige langt væk fra Skive og deres familier. Foto: Casper Jacobsen

Det er langt fra et rosenrødt liv at være et lesbisk par i Skive. Det har Isabella Bjerggaard og Malene Jensen Schmidt måttet sande, efter de for et år siden blev kærester. Siden da har de jævnligt kæmpet mod skældsord, tis og afføring i deres lejlighed og sten, der er blevet kastet efter dem.

- I begyndelsen tænkte vi, at det gik nok over, men det er bare blevet værre og værre, og nu har det taget overhånd, og vi føler os magtesløse, siger Isabella Bjerggaard.

Chikanen kommer primært fra folk på pigernes egen alder. Det vil sige lige under eller lige over de 20 år. Men også helt unge indvandrerdrenge kan ikke lade parret være i fred.

- Den anden dag kom vi gående oppe ved Vestervænget, hvor der er en basketballbane, og pludselig kastede de unge indvandrerdrenge store sten efter os. Det var nærmest mursten, og samtidig råbte de lebbe-ludere og andre skældsord efter os, siger en chokeret Malene Jensen Schmidt.

Ofte har folk givet parret fuck-fingeren gennem vinduerne til deres lejlighed i stueetagen, og der er også blevet tisset ind på gulvet gennem vinduet. Parret er også blevet truet med tæsk, hvor fyrene sagde, at volden ville blive optaget på video.

Og for kun en uge siden nåede chikanen et foreløbigt lavpunkt. Efter en fest stod det lesbiske par op til menneskelort i entréen.