Politisager fra festivalen: Pirattaxi svindlede kunde, 19-årig rev ekspedient ned i håret og 78-årig kørte ind i trafik-vagt

Det er en lang liste, politiet kan skrive over deres arbejde ved Skive Festival

Udgivet:06. september 2021, 10.00

Læsetid:4 minutter

Arkivfoto

Cecilie Bisgaard
| ceb@skivefolkeblad.dk

POLITI Der var gang i Skive Festival efter en pause på mere end to år. Det kunne politiet også mærke. Fra torsdag til og med søndag har politiet skrevet følgende sager i forbindelse med festivalen:

Syv sager om narkobesiddelse i små mængder, seks overtrædelser af ordensbekendtgørelsen, et hærværk, 10 uro- og uordenssager, to gange vold, et tyveri, en spritkørsel, en pirattaxakørsel, der endte i databedrageri, og en person, der bragte anderes liv eller førlighed i fare.

Narkosagerne var blandt andet en 44-årig mand fra Skive, der var i besiddelse af 0,26 gram amfetamin, en 31-årig mand fra Viborg, der var i besiddelse af 0,39 gram amfetamin, en 23-årig mand fra Viborg, der var i besiddelse af 0,11 gram kokain og en joint, og en 30-årig skibonit, der var i besiddelse af 0,37 gram heroin.

Læs også
<span>Ny trend hitter på festival:</span> Publikum kaster mobiler på scenen <span>Ny trend hitter på festival:</span> Publikum kaster mobiler på scenen
Læs også:
Ny trend hitter på festival: Publikum kaster mobiler på scenen

Kørte ind i trafikregulant

Klokken 16.35 fredag eftermiddag var en 29-årig mand fra Skive ved at regulere trafikken ved festivalen. Det ville en 78-årig mand fra Skive ikke respektere. I hvert fald så skubbede han med sin bil til den 29-årige. Den 78-årige er nu sigtet for at have bragt andres liv og førlighed i fare.

Fredag klokken 18.36 valgte en 21-årig mand fra Skive at råbe »4-0 til Palle« (med henvisning til den firedobbelte politimorder Palle Sørensen, red.) efter en politipatrulje på festivalens camp. Han er derfor blevet sigtet for en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Natten mellem fredag og lørdag blev der begået hærværk mod en bil, der holdt parkeret på Engvej. Den lille bil var blevet skubbet i grøften ved åen, selvom ejeren havde trukket håndbremsen.

Politi trak stave

Lørdag aften klokken 20 ville en 19-årig mand fra Aulum gerne købe en øl på festivalpladsen. Men da hans dankort blev afvist, nægtede personalet at servere øllen. Så tog den 19-årige fat i håret på en kvindelig ekspedient og rev hende ned, så hun faldt. Han er nu sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

To timer senere forsøgte en 19-årig mand fra Durup at skaffe sig adgang til festivalen. Han kravlede over hegnet, men han blev stoppet af vagterne. Han er blevet sigtet for husfredskrænkelse.

Læs også
Over 10.000 gæster til Skive Festival Over 10.000 gæster til Skive Festival
Læs også:
Over 10.000 gæster til Skive Festival

Ved midnat natten mellem lørdag og søndag var to mænd oppe at slås ved festivalens indgang. Den 27-årige mandlige skibonit og den 31-årige med ukendt adresse fortsatte med at slås efter en politipatrulje ankom til stedet. Politiet var nødt til at trække deres stave og tildele den ene af mændene et slag, før de kunne få de to parter pacificeret. De blev begge sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den 27-årige erkender, men den 31-årige nægter at have gjort noget.

Misbrugt dankort og spritkørsel

Klokken 00.08 tidligt søndag morgen udviste en 19-årig mand fra Vedersø ved Ulfborg en voldelig adfærd over for flere ansatte på festivalpladsen. Vagterne blev tilkaldt, og de eskorterede ham væk. Under denne tur slog den 19-årige den ene af vagteren med knyttet hånd to gange i ansigtet - en gang på hver side. Herefter forsøgte han at løbe fra stedet, men han blev indhentet af vagterne, der fastholdt ham til politiet ankom. Den 19-årige er nu sigtet for vold.

En god halv time senere klokken 00.45 fik en 18-årig mand fra Skive tildelt et knytnæveslag på festivalpladsen, der resulterede i et flækket øjenbryn. Da politiet ankom, var gerningsmanden flygtet fra stedet, men den 18-årige har udpeget ham. Derfor kan gerningsmanden, der også er 18 år, se frem til et besøg fra politiet.

Læs også
<span>Væltede festivalpladsen:</span> Tændte »flammer« slog gnister <span>Væltede festivalpladsen:</span> Tændte »flammer« slog gnister
Læs også:
Væltede festivalpladsen: Tændte »flammer« slog gnister

Omkring midnat natten mellem lørdag og søndag tog en 43-årig mand fra Stoholm en taxa hjem fra Skive Festival. Eller rettere: Han tog en pirattaxa hjem. Da han kom hjem klokken 00.24 og skulle betale, blev han præsenteret for en dankortterminal. Han tog sit kort frem, men da han tastede sin kode, kunne han se, at koden blev synlig på displayet. Han afbrød derfor og betalte med kontanter i stedet. Men der var skaden sket. Klokken 14.06 søndag opdagede den 43-årige, at hans dankort var blevet misbrugt tre gange. I en butik i Rødkærsbro havde gerningsmændene - der nu også har begået databedrageri - købt 100 pakker cigaretter til en samlet pris på 5.715 kroner. I Salling Bank var der blevet hævet 6.000 kroner på kortet, og i en butik i Ans var der købt varer for 3.502 kroner. Politiet arbejder videre med sagen.

En 55-årig mand fra Them var på vej hjem fra Skive Festival, da han klokken 11 søndag formiddag blev stoppet af politiet på Engvej. Han blev bedt om at tage en alkometertest, og den viste en promille over det tilladte. Han blev derfor anholdt og taget med til en blodprøve.

Læs også
<span>Kvinde blev rasende over vejarbejde:</span> Skubbede og slog arbejdsmand <span>Kvinde blev rasende over vejarbejde:</span> Skubbede og slog arbejdsmand
Læs også:
Kvinde blev rasende over vejarbejde: Skubbede og slog arbejdsmand