Gå til hovedindhold
Erhverv

400 har søgt stilling som lagermedarbejder: »Systemet har spillet fallit«

15-01-2020 KL. 12:18
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Garn- og hobbyvirksomheden Rito.dk i Skive har modtaget over 400 ansøgninger til en opslået stilling som lagermedarbejder.

Det overvældende antal har overrasket virksomheden, som ikke havde regnet med at modtage så mange.

- Nej, det havde vi ikke tilnærmelsesvist i det omfang. Det kom bag på os, siger Morten Riisgaard, daglig leder hos Rito.dk.

Han konstaterer, at virksomheden, som i dag beskæftiger rundt regnet 45 ansatte i fuldtids- og deltidsstillinger, har et rigtig godt ry.

Men det er næppe hele forklaringen på de mange ansøgninger til en ufaglært stilling.

- Vi vil selvfølgelig gerne tro, at det er fordi, vi har et godt ry, men antallet signalerer helt sikkert også, at nogen er tvunget til at sende en ansøgning, siger han.

Det er Connie Pedersen, Lihme, enig i:

- I bund og grund er det et udtryk for, at man er tvunget til at søge nogle stillinger hver uge som arbejdsløs, siger Connie Pedersen, som er uddannet journalist gennem mange, men i dag står uden job.

Connie Pedersen var blandt de mere end 400 ansøgere til jobbet hos Rito.dk.

Som arbejdsledig er hun pålagt at søge to job om ugen.

Hos Rito.dk har Morten Riisgaard endelig fået tygget sig igennem og besvaret alle ansøgninger.

Han konstaterer, at der både er seriøse og useriøse ansøgninger i bunken. For eksempel er der ansøgninger fra folk, som er i job i forvejen, men villige til at opgive det for et job hos Rito.dk.

Omvendt kommer en stor del af ansøgningerne fra folk, der ikke engang bor her på Skiveegnen.

Rito.dk har således modtaget ansøgninger fra jobsøgende i både Aalborg og Randers til stillingen som lagermedarbejder i Skive.

- Nogle søger, fordi de skal søge, konstaterer arbejdsgiveren hos Rito.dk.

Connie Pedersen i Lihme mener, at systemet har spillet fallit. Hun føler, at hun er påtvunget at skrive en slags pseudoansøgning til job, hun på forhånd ved, hun ikke kommer i betragtning til - for at leve op til de nuværende jobsøgningsregler om to ansøgninger om ugen.

Og det føles nedværdigende.

- Man er desperat, fordi man virkelige gerne vil have et arbejde. Men samtidig er det også på en måde ydmygende at skulle søge alt muligt, bare fordi man skal søge mindst to job om ugen, siger Connie Pedersen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland