Har selv fået prisen flere gange: Timothy Jacob Jensen dommer i international design-konkurrence

Udgivet:18. januar 2019, 13.28

Læsetid:2 minutter

Efter afskeden med Jacob Jensen Design har Timothy Jacob Jensen oprettet virksomhed i eget navn. Nu er han også udpeget som dommer i den internationale design-konkurrence iF Design Award.

Designeren Timothy Jacob Jensen, Hejlskov, er blevet udpeget som medlem af en af juryerne, når de internationalt anerkendte designpriser under iF Design Awards skal uddeles i år.

Den 22. til den 24. januar 2019 samles designerne i juryerne i Hamburg for at finde frem til, hvem der skal modtage årets priser.

Timothy Jacob Jensen er udvalgt som jurymedlem i kategorien »Discipline product«.

Timothy Jacob Jensen har selv modtaget iF Design Award flere gange.

Senest sidste år, hvor han sammen med den kinesiske virksomhed Shanutec Xpower fik tildelt den prestigefyldte iF Gold Award 2018 for designet af strømkabelsystemet Vision. Nu glæder Timothy Jacob Jensen sig til at opleve processen fra den anden side af scenetæppet.

- Når ens arbejde gør sig fortjent til en designpris, er det altid en rigtig stor ære, men at være inviteret med ind som jurymedlem kalder på en helt anden form for ydmyg stolthed over ens mangeårige virke i designverdenen, siger Timothy Jacob Jensen, der blev udnævnt til Årets designer i Kina i 2017 og anses som en af sin generations mest prisvindende danske designere.

Timothy Jacob Jensen var administrerende direktør og chefdesigner for Jacob Jensen Design i mere end to årtier, indtil bestyrelsen for virksomheden i oktober sidste år fyrede ham som direktør efter nogle år med underskud. Timothy Jacob Jensen havde selv planlagt at trække sig fra direktør-jobbet i år. Timothy Jacob Jensen solgte i foråret 2018 en stor del af sine aktier i Jacob Jensen Design til IT-milliardær Kaare Danielsen. Siden solgte Timothy Jacob Jensen resten af sine aktier i Jacob Jensen Design. Han udtrådte helt af selskabet i november og driver nu virksomhed under eget navn.

Under Timothy Jacob Jensens ledelse oprettede Jacob Jensen Design tegnestuer i Shanghai og Bangkok. Timothy Jacob Jensen virker blandt andet også som professor ved Fudan University i Shanghai.

Og nu skal han altså for første gang være dommer i IF Design Award.

- Det bliver en spændende og udfordrende opgave at vurdere og bedømme de mange indsendte designs, og jeg ser frem til at kunne bidrage med min brede internationale design-erfaring på en anden måde end at være den skabende part, siger Timothy Jacob Jensen.

iF Design Award har udgivet priser til det allerbedste internationale design gennem mere end 65 år, og Jacob Jensen Design er i alt blevet hædret med 28 af de eftertragtede designpriser. Grundlæggeren, Jacob Jensen, modtog tegnestuens første iF Design Award i 1967 for designet af Bang & Olufsen’s Beomaster 5000 i selv samme kategori, som hans søn Timothy Jacob Jensen nu sidder i juryen for, nemlig »Discipline Product«.

- iF Design Award er anerkendt som en af verdens vigtigste designpriser, der blåstempler exceptionelt design, oplyser Timothy Jacob Jensen.

Vindere af iF Design Award 2019 offentliggøres ved en prisoverrækkelsesceremoni i BMW Welt i München den 15. marts.

jkr

Strømskinnerne er designet i Hejlskov og Shanghai, hvor Jacob Jensen Design har tegnestuer. Om de bliver til at købe i Danmark, kan Jacob Jensen Design endnu ikke oplyse.