112

Politirapporten: Fire indbrud på samme nat - tyveknægte gik efter kobber

Der er blandt andet stjålet 350 kilo kobber fra en adresse i Balling

Udgivet:14. maj 2023, 10.10

Læsetid:3 minutter

Pauli Vendelbo
Journalist

Fire indbrud på samme nat: Indbrudstyve gik efter kobber

Natten til onsdag er det Lokalpolitiet i Skives opfattelse, at de samme ukendte gerningsmænd har begået indbrud fire steder i lokalområdet.

Politiets opfattelse kommer på baggrund af fremgangsmåden og de ting, som tyvene er gået efter.

- Der har blandt andet været indbrud hos Dan-varme A/S på Falkevej i Balling, hvor der først blev knust glasvinduer til en garageport, hvorefter tyvene er kommet ind på et værksted. Fra værkstedet er der blevet stjålet i alt 350 kilo kobber til en værdi af 44.800 kroner, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Kobber gik tyvene også efter, da de begik indbrud på en transformatorstation på Sallingsundvej ved Roslev.

- Her skar tyvene en branddør op med en vinkelsliber, og så stjal de jordkæder af kobber til en ukendt værdi, siger Niels Bach.

En anden transformatorstation på Skyttevej i Skive var også udsat for indbrud natten til onsdag. Men derfra er der ikke meldt om savnede ting.

- Endelig har der været indbrud hos El:Con A/S på Gemsevej, hvor en skydedør er blevet brudt op. Der er blevet stjålet en kabeltrommel med installationskabel til en ukendt værdi. Indbruddene ligner alle hinanden, og de er sket i det samme tidsrum, og tyvene er gået efter kobber, så vi er ikke i tvivl om, at gerningsmændene til alle fire indbrud er de samme, siger Niels Bach.

82-årig sallingbo kørte rundt i farlig bil

En 82-årig mand fra Nordsalling havde ikke nærlæst rapporten, efter hans bil, en VW Transporter, havde været til syn.

I hvert fald havde han ikke forstået, at han ikke måtte køre i sin bil, så længe forhjulsbremsen i højre side ikke virkede.

- Vi mødte manden på Marius Jensens Vej klokken 11.39 torsdag, fordi vores system fortalte os, at der var en »synssag« på bilen. Den 82-årige mand fortalte os så, at han havde været til syn, og han vil endda komme og fremvise synsrapporten, siger politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

Da manden så kom med rapporten, stod det sort på hvidt, at han ikke måtte køre i bilen, før fejlene var blevet udbedret.

- Det er farligt at køre rundt med bremser, der ikke fungerer, så jeg er næsten sikker på, at det her koster ham en betinget frakendelse af kørekortet, siger Lars Mikkelsen.

35-årig taget for spirituskørsel

Onsdag aften klokken 20.17 blev en 35-årig mand fra Skive standset af politiet, da han kom kørende i en bil på Holstebrovej.

- Der blev foretaget en alkometertest af manden, og den viste, at han havde drukket for meget alkohol til at måtte køre bil. Derfor er han nu sigtet for spirituskørsel, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

To personer på knallert kostede dyrt

Det kostede mandag eftermiddag en 18-årig lokal kvinde dyrt, da hun lod sig transportere på en knallert.

- Vi standsede en knallert på Dølbyvej, og det skete klokken 14.39. En 19-årig mand fra Skive kørte knallerten, og han havde en kvinde bagpå. Kvinden havde heller ikke styrthjelm på, så hun får bøder for samlet 2500 kroner, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Også den 19-årige mand er blevet sigtet for at befordre en anden person på knallert.