Syg i hovedet

10. juni 2021, 11.29

Glyngøre vandlegeplads, som den så ud, da den var i funktion i 2019. Arkivfoto

VANDLEGEPLADS Ingeborgs bemærkning til Mads Skjern »Syg i hovedet« er det mest rammende udtryk, jeg kan finde om dem, der ødelagde Glyngøre vandlegeplads.

Man mener, at den sidste år blev besøgt af 15.000 personer, mest børn, men jeg så, at der indimellem var forældre og især bedsteforældre der blev lokket i vandet. Den store glæde med masser af sprudlende børn og deres højlydende latter, er så livsbekræftende, at man virkelig kommer i godt humør.

Jeg får nogle gange lov til, at fungere som havnefoged og har kunnet konstatere, at flere både med børn ombord, kom til Glyngøre alene på grund af vandlegepladsen. Forældrene sagde, at i den tid de lå i Glyngøre, så de ikke meget til børnene. Det, at sejle rundt i en båd, kan for nogle børn godt blive lidt ensformig, hvorfor de havne, der har noget anderledes at byde på, er en kærkommen oplevelse på turen.

Snakker vi om betydningen for kommunen, så er der ingen tvivl om, at det, at kommunen har noget så unikt, som det nordligste vandlegeplads, vi skal faktisk 1.000 km syd på, for at finde noget lignende, det sætter virkelig Skive Kommune på landkortet. De mange der kommer på besøg, taler da også om, at vi har en fantastisk kommune, især set med sejler øjne, vi har 200 km. kyst og 6 lystbåde havne, det er der ikke mange kommuner, der kan fremvise, og slet ikke vores nabokommuner.

Borgmesteren har meldt ud, at han gerne vil støtte, men han har nok ikke lige 400.000 kr. på budgettet, der kan bruges på nyt udstyr, men måske han kunne finde 10-20.000 kr. til en dusør. Vi er mange, der gerne så, at hærværket blev opklaret, så vi kan lære af det, i øjeblikket er gisningerne mange.

Udstyret er af så kraftig materiale, at det ikke kan være mindre børn, der har skåret igennem det.

Indlæser debat...