Schweizisk træner om EM-udsigter: Vi bør gå videre

Vladimir Petkovic regner med, at Schweiz går videre til ottendedelsfinalerne som en af de bedste 3'ere.

21. juni 2021, 07.57

Midtbanespilleren Granit Xhaka snakker med landstræner Vladimir Petkovic efter 3-1-sejren over Tyrkiet. Schweizerne må nu krydse fingre og afvente deres videre skæbne ved EM.

BAKU Schweiz havde mulighederne for en større sejr, men måtte nøjes med en 3-1-sejr over Tyrkiet ved EM.

Dermed slutter holdet på tredjepladsen i gruppe A med fire point og en målscore på 4-5. Det er to mål dårligere end Wales, der går videre som nummer to.

Det kan dog være nok til at slutte som en af de bedste fire 3'ere i de seks grupper, men Schweiz må afvente resultaterne fra de andre grupper.

- Vi scorede nogle mål, men havde desværre også flere chancer, som vi ikke omsatte. Det var ikke nogen perfekt kamp, men det var en god kamp.

- Det bør være nok til at gå videre, siger landstræneren for Schweiz, Vladimir Petkovic, ifølge Reuters.

Tyrkiet er færdige ved EM efter tre nederlag og en samlet målscore på 1-8.

Det er en meget skuffende skæbne for det på papiret talentfulde mandskab, og den tyrkiske landstræner, Senol Günes, lægger sig fladt ned.

- Dette unge hold vil tegne de næste ti år i tyrkisk fodbold, men vi er meget bevidste om, at præstationen i denne turnering er uacceptabel.

- Jeg er ansvarlig for dette, siger Günes, der får hård kritik af de tyrkiske medier og eksperter.

- Jeg overvejer ikke at sige op lige nu. Regningen for fiaskoen skal betales, men medierne, ledelsen og staben er også ansvarlige.

Forsvarsprofilen Merih Demiral håber, at holdet tager ved lære.

- Når forventningerne er store, er skuffelsen også større. Vi skal i fremtidige turneringer vise, hvad vi er lavet af.

- Vi har en ung trup, og vi får chancen for rette op på dette. Jeg siger undskyld til mit land. Men jeg stoler på mine venner, og vi kan lære meget af denne fejltagelse, siger Demiral.

/ritzau/