Salg af bygningen »Morsø Turistbureau«

Udgivet:06. august 2022, 07.37

Læsetid:2 minutter

Grethe Breum Hansen skriver om turismen på Mors og servicen til turisterne.

Af Grethe Breum Hansen. Herregården Hesthave Åbakken, 7860 Spøttrup

TURISME Morsø kommune er ved at skære den gren de sidder på når det drejer sig om turister til Mors. Fremadrettet vil mange turister kun opleve en dårligere turistservice, det vil også kunne mærkes på en som mig der måske er en af de største kunder hos turistbureauet, når det det drejer sig om at tilbyde overnatning og festarrangementer på min herregård »Hesthave«.

Når jeg hører radiointerviewet med Morsø Kommunes borgmester, venstremanden Hans Ejner Bertelsen, skriger det til himlen, at denne beslutning om flytningen langt fra er gennemtænkt. En af undskyldningerne er, at det vil passe fint ind i handelslivet i byen.

Med 30.000 besøgende i turistbureauet i dette år vil dette dale gevaldigt i de kommende år, det kommer til at give bagslag for handelslivet i byen. Jeg kan ikke forstå, at sporene ikke skræmmer fra sådanne tiltag der er afprøvet fra andre byer. Jeg tror som mange andre, at den velkomst man får på havnen nu aldrig kan blive bedre. Hvorfor flytte noget, som allerede fungerer godt?

Er det en panikløsning som flere jeg har talt med mener? Er det virkelig en henvendelse fra en eller flere bestemte investorer der lige pludselig har sat gang i projektet? Mange ved, hvilke investorer der tænkes på. Skulle min og andres antagelse holde stik, så er kommunalpolitikerne på Mors godt nok sunket dybt.

Personligt har jeg kontaktet flere kommunalbestyrelsesmedlemmer, jeg er rystet over, hvor uvidende de er angående denne sag. Hvorfor bliver de så vrede, når jeg spørger dem? Jeg har i hvert tilfælde ramt borgmesteren ømme tå, med den opførsel han udviste, da jeg ringede til ham. Som folkevalgt skal man efter min opfattelse kunne forklare hvorfor man gør som man gør, når man så ikke vil dette kan det opfattes som om Borgmesteren ikke har »rent mel i posen«. Skjult dagsorden?

Indlæser debat