Film-musik var et hit: Harry Potter-fans mødtes i KCS

Flere hundrede fans af Harry Potters magiske univers dukkede op til en symfonisk koncert i KulturCenter Skive med al den velkendte musik fra de otte film

Udgivet:02. marts 2023, 08.34

Læsetid:2 minutter

The Moldovian State Orchestra besøger KulturCenter Skive med hele tre filmkoncerter denne uge. Onsdag aftens koncert stod i magiens tegn med musik fra Harry Potter-filmene. I weekenden er det musik fra Ringenes Herre-filmene og andre store filmbrag. Pressefoto: KulturCenter Skive

KONCERT Flere end 500 dedikerede fans af Harry Potters eventyrlige univers havde en festaften af de mere magiske i KulturCenter Skive onsdag aften, da et imponerende antal musikere indtog scenen i Spar Nord Salen, hvor de opførte musikken fra Harry Potter-filmene live.

Nogle af de helt store fans havde faktisk tryllestave med eller kunne vise en Harry Potter-relateret tatovering frem.

Selskabet var overvejende ungt – og præget af en begejstring for trolddomsskolen Hogwarts og den fire kollegier.

Der var adskillige rød-gule tørklæder fra kollegiet Gryffindor og et enkelt grønligt fra Slytherin.

Der lød samtidig taktfaste, hyldende klapsalver, da det blev oplyst, at flere af musikerne på scenen stammer fra Ukraine.

Med den melodiøse komposition »Hedwig’s Theme« tog de fremragende musikere deres tilhørere med på en prisvindende, musikalsk rejse til Hogwarts.

Ikke alene er musikken komponeret af fire gange Oscar-vindere John Williams, Patrick Doyle og Nicolas Hooper, men aftenens musikerne blev også ledt gennem det magiske musikunivers dirigeret af Oscar-vinderen Alexandre Desplat.

Da Harry Potter-bøgerne skulle filmatiseres, stod de helt store britiske skuespillere i kø for at medvirke til de film, der introducerede en hel verden til ikke alene Harry, Ron og Hermione, men også deres sympatiske medstuderende, såsom den nervøst anlagt, men inderst inde meget modige Neville Longbottom.

Med på scenen var ikke blot et stort og velsyngende kor. Der var også den veloplagte James Payton - skuespilleren, der gav den som Nevilles far, Frank Longbottom, i et levende fotografi fra den femte film.

I højt humør førte han an i »nørdet« snak om filmiske og musikalske højdepunkter. Han talte om den nuttede husalf »Dobby«, gætterier og kampe i den mest eftertragtede, men umulige sportsgren – »Quidditch«, der for troldmandslærlinge foregår i luften på flyvende koste.

Begejstringen var ikke til at tage fejl af, da tonerne til »Reunion of Friends« kaldte publikum op af stolene i begejstring – og mange er klar igen til ny og storslået filmmusik på søndag, når orkestret er tilbage i KulturCenter Skive.

Det sker med to koncerter med filmmusik, dels musikken fra »Hobbitten« og »Ringenes Herre«, dels med svimlende kompositioner til film som »James Bond«, »Løvernes Konge«, »Pirates of the Caribbean«, »Gladiator«, »The Dark Knight«, »Man of Steel«, »Inception« og »Interstellar«.

dask

Indlæser debat