25 års filmjubilæum: 9000 klodser og fyldte maver

Klassikeren Titanic var tilbage på lærredet lørdag

Udgivet:13. marts 2023, 11.37

Læsetid:2 minutter

Kasper Riis Kristensen fra Vridsted har sammen med sin søn, Jakob, lavet denne Lego-model af Titanic med næsten 9090 legoklodser. Foto: KCS

FILM James Camerons kærlighedsdrama »Titanic«, der i sin tid vandt ikke færre end 11 Oscars, stod knivskarpt i den nyrestaurerede udgave i formatet 4K 3D, da KulturCenter Skive (KCS) lørdag markerede 25-års jubilæet for filmen.

Der var udsolgt til det samlede event, der inkluderede middag, som svarede til den menu, der blev serveret på 1. klasse i spisesalen på »Titanic« den 14. april 1912 - få timer inden historiens første »synkefri« skib ramte et isbjerg og sank.

- Jeg er lige ved at tro, at det var de fyldte maver på passagererne på 1. klasse, der fik skibet til at gå ned, slog kokken i KCS, Jakob Brøndum Nederby fast med et glimt i øjet.

Ordene faldt, da han præsenterede tre buffeter med bugnende fade med fisk som ansjoser og kødretter af en art, der næppe ville falde i god jord hos vegetarer og veganere. Der blev sluttet med desserter som budding, kager, pies og ost, fortæller Kulturcenter Skive i en pressemeddelelse.

Festlighederne blev indledt med champagne, mens gæsterne kunne se nærmere på en fantastisk model af Titanic, der er blevet til af ikke færre end 9090 Lego-klodser - og skibsmodellen rummer også et interiør, der viser indretningen på skibet. Den har Kasper Riis Kristensen fra Vridsted lavet sammen med sin fire-årige søn, Jakob, omkring jul og nytår i 2021. Det tog i alt 23 timer.

- Jeg har altid været vild med Lego, og da filmen Titanic kom for 25 år siden, var hele min familie inde i den gamle biograf i Skive for at se den. Jeg kan huske, at der var pause, og det gjorde stort indtryk på mig, at skibet sank på sin jomfrurejse. Min far viste mig nogle bøger, og selv om jeg kun var 10 år, læste jeg alt, hvad jeg kunne finde, Det fortæller Kasper Riis Kristensen, der til daglig er producerer og tekniker på TV Midt-Vest.

Lørdag var fjerde gang, Kasper Riis Kristensen så filmen Titanic i biografen, men han vurderer, at det med dvd, blu-ray og visninger på streamingtjenester var mindst 50. gang, han så filmen.

En barndomskammerat fra Fjends, der deler hans begejstring for Titanic, genså han i Marc Bray, der samler rekvisitter fra filmen.

Marc Bray deltog i middagen efter en hel dag med Ungdomsskolen Skives kommende forestilling, De grønne slagtere, der baserer sig på filmen af Anders Thomas Jensen. Han havde medbragt én af de redningsveste, der blev fremstillet til optagelserne af filmen, og som han har været heldigt at sikre sig til sin samling af rekvisitter fra film.

- Det var et arrangement, der ikke på særligt mange områder ligner dem, vi ellers har. Vi havde gæster, der er vilde med historien om Titanic og folk, der bare er vilde med film. Alle var nysgerrige på maden, og stemningen var helt i top, fortæller Knud Bjerre, der er direktør i KCS.

TJ

Indlæser debat