112

Irriteret fakta-kunde dømt for vold: Slog plexiglas-plade ind i næse-roden på kasse-medarbejder

Udgivet:05. maj 2021, 21.55

Læsetid:2 minutter

Cecilie Bisgaard ceb@skivefolkeblad.dk
Læs også
<span>Dramatisk optrin i Fakta:</span> Kassemedarbejder ramt af plexiglas, da gal kunde slog ud efter ham <span>Dramatisk optrin i Fakta:</span> Kassemedarbejder ramt af plexiglas, da gal kunde slog ud efter ham
Læs også:
Dramatisk optrin i Fakta: Kassemedarbejder ramt af plexiglas, da gal kunde slog ud efter ham

Selv mente en 34-årig mand fra Skive, at han ikke havde gjort det med vilje. Det var rigtigt nok, at han havde slået til en coronabeskyttelsesskærm i Fakta på Kirke Allé den 9. juni 2020, så den ramte en medarbejder i hovedet, og efterlod kasseekspedienten med en flænge på næseroden på en centimeter, men det var uden forsæt.

I retten forklarede den tiltalte, at han tidligere har handlet i Fakta, hvor samme ekspedient sad bag kassen. Den 34-årig har flere ganget villet handle med sit coop-kort via hans telefonnummer, men det ville medarbejderes ikke godtage, og medarbejderen havde kaldt ham en kraftidiot hver gang. Den her pågældende dag ville medarbejderen smide den tiltalte ud af køen, fordi han mente, at den 34-årige ikke overholdt coronaafstandsreglerne. Det mente den tiltalte nu, at han gjorde, og han forklarede, at det kunne man også se på videoovervågningen.

Kassemedarbejderen ville efterfølgende ikke lade manden betale for sine varer, og derfor kom manden til at slå til pladen, men det var ikke med vilje. Det var ikke meningen, at han ville ramme Fakta-medarbejderen, og han så ikke, at han fik en flænge.

Faktamedarbejderen selv havde dog en lidt anden opfattelse af dagens begivenheder. Han fortalte, at han nogle gange havde forklaret til den tiltalte, at det var nemmere at bruge sit coopkort end at oplyse telefonnummeret. Han har aldrig kaldt ham kraftidiot.

På dagen sidste år havde medarbejderen bedt den tiltalte om at holde afstand til de andre kunder. Straks var han begyndt at råbe op om, at medarbejderen var efter ham, Derefter slog manden med sin knytnæve til afskærmningen. Medarbejderen mente, det var et hårdt slag, da plexiglasset fløj op og ramte ham på næsen.

Et vidne gav også sin forklaring af hændelserne i retten. Han stod i køen, da han kunne se, at en person trak hånden og slog hårdt til afskærmningen med knyttet hånd. det gav et ordentligt brag. Han så også, at ekspedienten fik en rift på næsen. Vidnet forklarede, at manden, der slog til pladen, pænt var blevet bedt om at overholde afstandsmarkeringerne, og det ville han ikke.

Lille risiko for gentagelse

På baggrund af vidnets og medarbejderens forklaringer og videoovervågning af episoden har retten vurderet, at den tiltalte slog hårdt til plexiglasset med knyttet hånd. Han måtte desuden have vidst, at det ville ramme medarbejderen ved kassen. Derfor fandt retten ham skyldig i vold.

Retspsykiateren vurderede, at der ville være en lille risiko for, at manden begår ny kriminalitet. Derfor kunne dommen gøres betinget, og den 34-årige blev idømt 60 dages betinget fængsel.

Manden skal således kun afsone sin straf, hvis han begår ny kriminalitet inden for et år. Derudover skal han delvist betale sagens omkostninger.