112

Fokus på færdsel i weekenden: Ti klip og en betinget frakendelse

En bilist gassede også kraftigt op lige for øjnene af en politibil

Udgivet:14. februar 2022, 14.21

Læsetid:1 minut

Arkivfoto

Cecilie Bisgaard
| ceb@skivefolkeblad.dk

POLITI Hen over weekenden har politipatruljerne foretaget en færdselsindsats i Skive by, og det kom der en hel del ud af.

Fredag havde politiet en hastighedsovertrædelse, en, der snakkede i mobil, mens personen kørte bil, to, der ikke havde sele på, og en, der havde solfilm på sine forreste sideruder.

Lørdag skrev politiet tre hastighedssager, og søndag blev det til hele 12 hastighedsovertrædelser og en enkelt, der havde solfilm på sine forreste sideruder.

Om søndagen holdt patruljen på Sdr. Boulevard i Skive fra klokken 17.21 til 17.56 og igen fra klokken 20.18 til 21. I det tidsrum fik 10 personer et klip i deres kørekort.

Den første gang politiet var forbi, fik seks personer et klip i kørekortet. Den, der kørte mindst, kørte 69 kilometer i timen, og den, der kørte mest, kørte 74 kilometer i timen.

Der var lidt mere fart på, da politiet kom igen senere på aftenen. Her fik fire personer et klip. Den, der kørte mindst, kørte 72 kilometer i timen, og den, der kørte mest, kørte 92 kilometer i timen. Så høj fart koster en betinget frakendelse af kørekortet.

Bil gassede kraftigt op

Men det var ikke de eneste færdselsovertrædelser, som politiets patruljer stødte på i weekenden.

Natten mellem lørdag og søndag klokken 00.20 fik patruljen øje på en bil, der holdt i krydset ved Sdr. Boulevard og Østertorv i Skive. Her gassede bilen kraftigt op, og bilens bagende skred ud.

Politiet kørte efter bilen, der kort efter kørte venstre om et helleanlæg. Patruljen fik standset bilen, og den 21-årige chauffør fra Skive blev sigtet for manglende agtpågivenhed ved at gasse kraftigt op og for at køre venstre om et helleanlæg. Den sidste manøvre koster et klip i kørekortet.