Godt år for KCL: Fremgang på alle parametre

Udgivet:29. maj 2020, 05.43

Læsetid:1 minut

Kulturcenter Limfjord (KCL) i Skive havde et godt år i 2019.

Overskud, stort aktivitetsniveau og endnu et år med et besøgstal over en halv million gæster - og et overskud på over en halv million kroner, viser årsrapporten.

Den erhvervsdrivende fond bag KCL har en egenkapital på 6.213.000 kroner.

- Det er glædeligt at konstatere, at vi på alle forretningsområder kan notere fremgang, siger administrerende direktør Knud Bjerre.

Store forandringer i de senere år var med til at ændre forholdene for gæsterne i KCL.

En stor ombygning og renovering af lokalerne i motionscentret og en investering i nye maskiner og nyt udstyr har styrket centrets position og øget medlemstallet. Også i badeland har der været fremgang i antal besøgende og omsætning, og samlet set kommer KCL Badeland & Motion ud med det største antal besøgende i fondens historie.

- Biografen Cinema3 havde også et godt år og har opnået den største omsætning i fondens historie. Det er et resultat, der naturligvis afspejler et år med gode og attraktive film, men også et resultat der er sikret ved at optimere filmoplevelsen, siger Knud Bjerre.

Der er fortsat investeret i faciliteterne, så Cinema3 hele tiden kan tilbyde biografgængerne den nyeste teknologi og optimal komfort.

- Derfor er der i regnskabsåret investeret et betydeligt beløb i luksusstole, samtidig med at bio-kiosken er udvidet væsentligt, for også her at sikre optimale forhold og et større udbud. Også i 2020 forventes der betydelige investeringer i Cinema3, siger direktøren.

Efter hans tiltrædelse er der implementeret en ny strategi, der blandt andet indebærer at KCL gennem et nystiftet datterselskab overtager forpagtningen af Skive Theater.

- Vi forventer, at det udmønter sig i både et meget bredere og meget større repertoire og dermed endnu flere besøgende i 2020, siger Knud Bjerre.

Bestyrelsen for fonden betegner årsresultatet som »tilfredsstillende«.